Lentopalloilija Emilia Kääntä siirtyy ulkomaille

Suomen maajoukkuepelaaja Emilia Kääntä ottaa kansainvälisen askeleen lentopalloilijan urallaan. Kääntä on löytänyt uuden seuran Belgiasta.

Yleispelaaja Kääntä, 24, on pelannut hyviä kausia lentopallon naisten Mestaruusliigassa, viimeksi Puijo Wolleyn joukkueessa. Alavieskan Virin kasvatin uusi seura on Belgian liigan nousijajoukkue Saturnus Michelbeke.

– Hän on voittanut Suomen Cupin jo kaksi kertaa, ja olemme aivan varmoja, että hän nostaa joukkueemme uudelle tasolle, Saturnus hehkutti somessa.

Belgialaisseurassa osataan arvostaa suomalaista lentopallo-osaamista, sillä joukkueeseen siirtyy ensi kaudeksi myös keskitorjuja Eveliina Smolander. Hän kantoi viime kaudella Arctic Volleyn värejä Mestaruusliigassa.

Pekka Seppäsen valmentama Puijo Wolley saavutti kaudella 2023-24 Suomen Cupin voiton ja liigassa SM-pronssin. Käännän lisäksi viime kauden joukkueesta sopimuksen toisaalle on tehnyt hakkuri Megija Dambrehte, joka on nyt Hämeenlinnan Lentopallokerhon pelaaja.

Uusia tulijoita Kuopiossa ovat yleispelaajat Nea Subotic ja Teija Vuorenmaa sekä passari Joanna Kallinen. Puijon nuoret lupaukset Selma Räsänen, Venla Huoman, Liina Räty ja Veera Help jatkavat liigajoukkueessa. Vahvuudessa pysyy myös keskitorjuja Taija Tikka, joka on päässyt hyvin sisään Suomen maajoukkueeseenkin.

LiigaPloki: Keskitorjujana oivallisia otteita esittänyt Kaley Rammelsberg siirtyy Sveitsin kentille. Tulopuolella merkittävimmät pelaajat ovat toistaiseksi hakkuri Sina Stöckmann ja passari Veda Mansikkaviita.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Toissakaudella Kerhossa loistojälkeä tehnyt Jenny Mosser siirtyy kreikkalaiseen AO Thirasiin.

Gianni Hurrikaanin uusi yleispelaaja

Lentopallon miesten Mestaruusliigan kultajoukkue Hurrikaani-Loimaa jatkaa uusiutumistaan. Viimeisin kiinnitetty pelaaja on yhdysvaltalainen Camden Gianni.

Yleispelaaja Gianni, 24 vuotta ja 196 senttimetriä, päätti juuri yliopistouransa. Hän edusti tasokasta Grand Canyon Universityn joukkuetta. Päättyneellä kaudella Grand Canyon eteni Pohjois-Amerikan yliopistoliigassa välieriin asti.

Gianni on edustanut Yhdysvaltain maajoukkuetta. Viime kesänä hän oli USA:n väreissä voittamassa Pan American Cupia.

– En tiedä juuri mitään Suomesta, mutta Hurrikaanissa minua kiehtoi seuran menestys ja mahdollisuus kehittyä paremmaksi pelaajaksi, Gianni tokaisi uuden seuransa verkkosivuilla.

Aiemmin Hurrikaani varmisti jo passari Matt Westin kiinnittämisen. Hän on Loimaalla paluumuuttaja. Passari Leevi Väänänen ja hakkuri Alex Horn ovat viimeisimmät varmistuneet jatkajat.

Uusia vahvistuksia kaivataan, sillä ainakin yleispelaaja Greg Petty (Dukla Liberec, Tshekki), passari Santeri Välimaa (Barkom-Kazhani, Ukraina) ja keskitorjuja Daenan Gyimah (Arago de Sete, Ranska) vaihtavat maisemaa.

Lentopallon 1-sarjassa pelaava Lempo-Volley on hankkinut liigakokemusta. Mestaruusliigasta Lempäälään siirtyvät Tino Vuori (viime kaudella Akaa-Volley), Joel Itänen (VaLePa), Nico Nurmesniemi (Kokkolan Tiikerit) ja Tatu Vuorenmaa (TUTO Volley).