Suomen lentopallomaajoukkueesta karsittiin 11 pelaajaa

Kuva: CEV.eu

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen kaudessa siintävät harjoitusvaihe ja EM-karsintaottelut. Niitä kohti kuljetaan 19 pelaajan vahvuisella ringillä.

Maajoukkueen uusi valmentaja Andre Sa tiimeineen nimesi alustavaan rinkiin peräti 30 pelaajaa. Sen jälkeen 11 pelaajaa on jäänyt ainakin toistaiseksi rannalle.

Passareista putosi Sofia Lehto. Hakkureiksi merkityistä pois jäivät Kerttu Kilpinen ja Selma Räsänen, yleispelaajista Emmi Riikilä, Iina-Reeta Kaikkonen, Annika Koivuniemi, Jessica Kosonen ja Teija Vuorenmaa. Anna Czakan, Milla Haapaniemi ja Emmi Mäki-Kojola eivät näillä näkymin jatka maajoukkueen keskitorjujatontilla.

Libero-osasto säilyi kokonaan. Sen muodostavat Netta Laaksonen, Laura Penttilä ja Veera Help.

Tunnetuista maajoukkuepelaajista Piia Korhonen ja Roosa Laakkonen eivät ole olleet mukana ringissä missään vaiheessa.

Suomi ei ole osallistumassa kesäliigaan, vaan toukokuussa käynnistyvä harjoitusvaihe tähtää elokuussa käytäviin EM-karsintaotteluihin. Suomi pelaa Saksaa vastaan kotikentällä (2.8. Nokia) ja Sveitsiä vastaan vieraissa (10.8. Winterthur).

Nikolas Buser valmensi Suomen naisten maajoukkuetta kaksi edellistä vuotta. Asetelma edessä oleviin EM-karsintoihin on äärimmäisen tukala, sillä Buserin alaisuudessa Suomi hävisi viime vuonna sekä Saksalle että Sveitsille.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue 2025

Tilanne 8.5.

Passarit: Kaisa Alanko, Liina Räty, Emmi Jalonen

Hakkurit: Yasmine Madsen, Neea-Maria Joki, Saana Lindgren

Keskitorjujat: Daniela Öhman, Netta Rekola, Taija Tikka, Laura Laukkanen, Ella Peltomaa

Yleispelaajat: Suvi Kokkonen, Ada Aronen, Heini Ahtola, Iida Pöllänen, Nea Subotic

Liberot: Netta Laaksonen, Laura Penttilä, Veera Help

Päävalmentaja: Andre Sa

Lentopallon naisten EM-kisat 2026

Turkki on lentopallon naisten EM-kisojen 2026 pääjärjestäjä. Mitaliottelut, osa pudotuspeleistä ja yksi alkulohko kamppaillaan Turkin kentillä.

Muut järjestäjämaat ovat Tshekki, Azerbaidzhan ja Ruotsi. Nelikossa erityisen merkittävä nimi on Ruotsi, jonka maajoukkueen nousu on viime vuosien kiinnostavimpia tarinoita. Nousukausi henkilöityy huippuhakkuri Isabelle Haakiin. Hän on pelipaikallaan yksi maailman parhaista.

Isabelle Haak. Kuva: CEV.eu

Pääjärjestäjä Turkki puolestaan kuuluu lentopallomaailman kärkimaihin. Naisten edelliset EM-kisat päättyivät turkkilaisjuhliin.

– Pääsemme järjestämään otteluita hallitsevina Euroopan mestareina. On hienoa saada jakaa intohimoamme koko kansalle, Turkin keskitorjuja Eda Erdem Dündar tunnelmoi.

Naisten EM-kisat kilpaillaan 21. elokuuta – 6. syyskuuta 2026. Mukaan pääsee 24 maanosan valiota.

Yksi lentopallon miesten EM-kisojen 2026 alkulohko pelataan Suomessa. Suomi saa isännöinnin myötä kisapaikan ilman karsintoja.