Suomelle synkkä tappio lentopallon EM-karsinnoissa

Kuva: CEV.eu

Sveitsin naisten lentopallomaajoukkue voitti Suomen EM-karsinnoissa sunnuntaina. Ottelu päättyi erin 3-2.

Kamppailun erät päättyivät pistein (Suomi ensiksi mainittuna) 25-18, 26-28, 23-25, 25-17 ja 12-15. Pelipaikkana oli Turku.

Suomen avauskuusikossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Yasmine Madsen, keskitorjujat Daniela Öhman ja Netta Rekola sekä yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Jessica Kosonen. Liberona toimi Netta Laaksonen.

Sveitsin Maja Storck oli kamppailun ylivoimainen hyökkäyshahmo. Hän teki vieraille 36 pistettä ja piti aika ajoin joukkuettaan yksin pystyssä.

Suomi hävisi hakkuripelissä mennen tullen, ja kotijoukkueen hyökkäystehot tulivat lähinnä yleispelaajilta sekä keskitorjujilta. Kokkonen oli Suomella sekä paras pisteentekijä (23) että tehokkain pelaaja (+19).

Saksa on alkulohkon ylivoimainen ennakkosuosikki. Seitsemässä kolmen joukkueen lohkossa kilpailtavista EM-karsinnoista kisapaikat saavat kaikki lohkovoittajat sekä viisi parasta lohkokakkosta, joten sunnuntainen voitto oli Sveitsille erittäin arvokas.

Suomi sai kahden voittoerän ansiosta yhden sarjapisteen, mutta se saattaa olla lopulta laiha lohtu. Synkkyyttä lisäsi sunnuntain ala-arvoinen yleisömäärä. Paikan päällä ottelua seurasi nimelliset 850 katsojaa.

Sveitsi saa 24. elokuuta vieraakseen Saksan. Suomi taas kohtaa Saksan vieraskentällä torstaina 29. elokuuta. Ottelut Suomi-Saksa ja Sveitsi-Suomi pelataan ensi vuonna.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue saa turnauspaikan ilman karsintoja, sillä yksi lentopallon EM-kisojen 2026 alkulohkoista käydään Suomessa. Pelipaikka on Tampere. Arvokisakentillä Suomella on myös hyvät mahdollisuudet päästä MM-kisoihin 2025.

Lentopallon EM-karsinnat 17. ja 18. elokuuta, poimintoja

Naiset

Suomi-Sveitsi 2-3

Viro-Israel 1-3
Tanska-Unkari 2-3

Miehet

Viro-Israel 3-1
Ruotsi-Sveitsi 2-3
Unkari-Tanska 0-3