Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigan kausi 2024-25 käynnistyy torstaina 26. syyskuuta. Avausottelussa esiintyvä Raision Loimu muokkaa vielä joukkuettaan.

Kanadalainen yleispelaaja Nigel Nielsen tuli Loimun vahvuuteen kesällä. Koesopimuksen tehnyt urheilija ei kuitenkaan päädy raisiolaisten liigajoukkueeseen.

– Kokoonpanomuutos on se, että Loimu on päättänyt jatkaa yhden yleispelaajan kartoittamista ja Nigel Nielsenin kanssa ei jatketa try-outin jälkeen kohti kauden alkua, Loimu kertoi tiedotteessaan.

Raisiolaisryhmän yleispelaajat ovat tällä hetkellä Aapeli Kouki, Samuel Salminen ja Ossi Lehtiö.

Nielsen-päätöksen jälkeen Loimulla on vain yksi ulkomaalainen pelaaja, yli kaksimetrinen nigerialainen hakkuri Dhikirullahi Oyedepo. Hän tottelee taitelijanimeä Prince.

Saku Tuomivaara, Rami Rekomaa, Oleksii Bulgyn ja Ville Sihvonen ovat Raision Loimun uudet pelaajakasvot. Valmentajana on aloittanut Austris Stals. Torstaiseen avauskamppailuun Loimu saa vieraakseen paikallisvastustajansa TUTO Volleyn.

Uusia seuroja hakkureille

Karelian Hurmos: Hakkuri Isaias Sanches on jättänyt Joensuun taakseen, ja hänen uusi seuransa on israelilainen Hapoel Yoav Kfar Saba.

Viime kaudella Hurmoksen hakkurina aloitti Alex Nikolaev, mutta hänen taipaleensa joukkueessa jäi lyhyeksi. Kap Verdestä kotoisin oleva Sanches saatiin hätiin kesken kauden. Hakkurin ensiaskeleet Mestaruusliigassa olivat varsin hapuilevat, mutta lämmettyään hän nousi tärkeäksi pelaajaksi.

Sanches pelasi runkosarjassa 85 erää ja teki kaikkiaan 374 pistettä.

Hurmos jäi viimeistä edelliseksi Mestaruusliigassa. Esikarsinnoissa Hurmos kaatoi Vantaa Ducksin. Kauden 2024-25 Hurmos avaa 28. syyskuuta KyKy-Betsetin vieraana.

Nurmon Jymy: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa mainiota jälkeä tehnyt Jada Burse siirtyy niin ikään israelilaiseen joukkueeseen. Hän iskee palloa jatkossa Hapoel Kfar Saban väreissä.

Burse oli Jymyn ylivoimainen pisteykkönen viimeisteltyään runkosarjassa 442 pistettä. Koko liigan pistepörssissä irtosi neljäs sija. Edelle menivät LP-Vampulan Cheyenne Jones ja Jovana Biberdzic sekä LiigaPlokin Emma Ellis.

Jymystä, joka jäi jumboksi Mestaruusliigassa, ovat siirtyneet toisaalle myös Deja Robinson, Emmi Riikilä, Veda Mansikkaviita ja Annika Koivuniemi. Kiintoisimmat tulijat taas ovat Sofia Cuartas, Sofija Richlieva ja Morgan Bossler.

Uuden kauden Jymy avaa 28. syyskuuta, joka on naisten lentopalloliigan avauspäivä. Nurmolaisryhmä vierailee OrPon kotisalissa.