Mitä lentopalloliigan avauspäivänä tapahtui?

Lentopallon Mestaruusliigan kausi 2024-25 käynnistyi torstaina. Avausotteluna toimi Raision Loimun ja TUTO Volleyn kohtaaminen miesten pääsarjassa.

Raisiossa vieraillut TUTO oli ottelussa vahvempi erin 3-1. Voittoeränsä se otti pistein 25-20, 25-21 ja 29-27. Loimu voitti kolmannen erän 25-17.

Osaltaan torstainen tapahtuma juhlisti Raision 50-vuotista taipaletta kaupunkina. Pääsyliput maksoivat juhlan kunniaksi vain 5 euroa, ja kaupunginjohtaja Eero Vainiokin oli paikan päällä antamassa avajaispuheen. Katsojia paikan päällä oli mukavat 874.

Heti alkuseremonioiden jälkeen TUTO alkoi näyttää, että tällä kaudella peli kulkee. Turkulaisvieras vei kaksi ensimmäistä erää varsin vakuuttavasti. Elämänsä parasta lentopalloa pelaava passari Joel Laakso löysi hyökkäyspäässä erityisesti yleispelaaja Jan Heleniuksen. Helenius teki 17 pistettä ja oli joukkueensa tehokkain lukemalla +11.

Mestaruusliigaan Sveitsistä palannut hakkuri Antti Ropponen lämpeni ottelun edetessä ja sai kasaan komeat 25 pistettä. Virheet painoivat hänen tehonsa lukemaan +9. Jani Niskakankaan valmentaman TUTOn avauskuusikossa pelasivat myös keskitorjujat Lauri Lehtonen ja Roope Keskinen sekä yleispelaaja Lauri Vanhanen. Aatu Kulmala toimi liberona.

– Alku oli meiltä rentoa ja rauhallista pelaamista, mutta vastustaja otti kiukkua kahdesta hävitystä erästä ja tuli hyvin kolmanteen. Voitto maistui, koska en ole kauhean hyvällä saldolla pelannut täällä Kerttulassa, Laakso kertoi Ruudun lähetyksessä.

Kouki ja Nikkinen Loimun ilopillerit

Aapeli Kouki nousi Loimun hahmoksi. Hän onnistui hyvin aloitussyötön vastaanotossa ja löi nelospaikalta erehtymättömästi. Hänen pallontappoprosenttinsa hyökkäyspaikoissa oli peräti 65.

Nigel Nielsen ei saanut sopimusta Loimuun, joten toinen yleispelaaja meni hakuseen kauden alla. Uuden valmentajan Austris Stalsin valinta oli 208-senttinen Veeti Nikkinen, joka näyttää olevan lupaavassa vireessä loukkaantumisten värittämien kausien jälkeen. Nikkinen oli Loimussa sekä paras pistemies (22) että tehokkain pelaaja (+11).

Uusi loimulainen, keskitorjuja Rami Rekomaa, oli illan torjuntakuningas neljällä blokkipisteellä. Hakkuriksi hankittu nigerialaisurheilija Prince ei vielä päässyt kunnon vauhtiin, mutta pelasi täyden ottelun.

Saku Tuomivaara aloitti passarina. Stals vaihtoi hänen tilalleen Oleksii Bulgynin kesken toisen erän. Keskitorjuja Eetu Mäki ja libero Ville Sihvonen pelasivat täydet ottelut.

– Lentopallo oli ihan kivaa tänään. Viime aikoina kunto on ollut parempi kuin pariin vuoteen. Kesällä ollaan menty eteenpäin. Kaksi ensimmäistä erää olivat meiltä laahustelua, mutta sitten alettiin taistella. Bulgyn antoi palloa käteen, siitä oli helppo vetää, Nikkinen kommentoi.

Loimu sai pallot aivan mallikelpoisesti passarille, mutta hyökkäykseen on saatava vielä lisää ruutia ja monipuolisuutta. Kaiken kaikkiaan Kerttulassa nähtiin varsin viihdyttävää ja ainakin sarja-avaukseksi laadukasta lentopalloa.

Miesten lentopalloliiga jatkuu lauantaina kolmella kamppailulla. Lentopallon naisten Mestaruusliiga käynnistyy lauantaina, jolloin pelataan täysi viiden ottelun kierros.

Karelian Hurmos: Hurmokseen tulleen hakkuri Garret Schnitkerin sopimus on purettu. Joensuulaisseura vahvisti asian torstaina.