Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaava Karelian Hurmos on saamassa vihdoin rivinsä kuntoon. Joensuuhun on hankittu uusi hakkuri.

Ivan Fernandez aloittaa Hurmoksen uutena päähyökkääjänä. Venezuelasta kotoisin oleva 30-vuotias urheilija on viimeksi pelannut Hyderabad Black Hawks -joukkueessa Intiassa.

– Alkukauden vaikeudet pitäisi nyt olla selätetty, ja pääsemme rakentamaan oman joukkueemme peliä ihan eri tavalla. Toivottavasti tämä näkyy keskiviikkona hallilla sekä pelaamisessa että yleisömäärässä, Hurmoksen verkkosivuilla kirjoitettiin.

Keskiviikkona Hurmos isännöi liigakauden ensimmäisessä kotiottelussaan VaLePaa. Fernandezin on määrä olla jo kokoonpanossa.

Kauden ensimmäisessä kamppailussaan Hurmos taipui erin 0-3 KyKy-Betsetin vieraana. VaLePalla taas on alla 3-1-kotivoitto Kokkolan Tiikereistä.

Garret Schnitkerin oli tarkoitus pelata Hurmoksen hakkurina tällä kaudella. Joensuulaisseura ilmoitti viime viikolla, että pelaajan sopimus oli purettu.

Fernandezin lisäksi Hurmoksen ulkomaalaisvahvistukset ovat keskitorjuja Toby Ezeonu ja yleispelaaja Ben Harrington. Ezeonu ja Harrington eivät esiintyneet KyKy-ottelussa. Katso koko Hurmos-kokoonpano tästä.

Hurrikaani-Loimaa: Viime kauden SM-kultajoukkueeseen kuulunut Kasimir Vuorinen on siirtynyt Lempo-Volleyn ryhmään vuoden mittaisella sopimuksella. Lempo pelaa 1-sarjassa. Vuorinen pelasi Lempossa viimeksi kaudella 2022-23.

Jones jätti Kuusamon

Amiya Jonesin ja Pölkky Kuusamon välinen sopimus on purettu. Keskitorjuja oli yksi lentopallon naisten Mestaruusliigan parhaista pelaajista viime kaudella, joka päättyi Pölkyn kultajuhliin.

– Jonesin sopimus on purettu yhteisymmärryksessä pelaajan aloitteesta. Haluamme kiittää Amiyaa viime kaudesta seuran eteen tehdystä työstä, sekä toivotamme onnea ja menestystä tuleville elämän poluille, Pölkky tiedotti.

Pölkyllä on nyt akuuttia pelaajapulaa. Cortney VanLiew loukkaantui lauantaina, ja sunnuntaina joutui Oona Pennanen jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Lisäksi Mackenzie Harris on ollut sivussa.

Tällä viikolla Pölkky Kuusamon ohjelmassa oli kolme ottelua: kaksi kamppailua liigassa ja yksi koitos Suomen Cupissa. Kaikki ottelut on lykätty. Uusista päivämääristä ei ole vielä tietoa.

Pölkyn kultajoukkueen toinen keskitorjuja Bettina Yli-Sissala oli siirtymässä täksi kaudeksi Unkariin. Hän päätyi kuitenkin Itävaltaan, ja hänen uusi joukkueensa on Ti-Volley Innsbruck. Joukkueen passarina pelaa Sofia Lehto, joka kuului niin ikään Pölkyn kultaryhmään viime keväänä.

Viikonloppuna Innsbruck juhli Itävallan supercupin voittoa. Loppuottelussa kaatui Klagenfurt.

LP Kangasala: Hallitseva SM-hopeamitalisti pelaa keskiviikkona ensimmäisen liigaottelun Kangasalan uudessa hallissa ja saa vastaansa OrPon. Uusi halli, joka vetää vajaat 700 katsojaa, sai mielikuvituksekkaan nimen Kangasala Areena.

Viime viikonloppuna Puijo Wolley ja Savo Volley korkkasivat Kuopion uuden hallin Savilahden liikuntakeskuksessa. Uusi pelipaikka tunnetaan Luolana, ja yleisökapasiteetti on noin 2 500.