Loukkaantumiskierre pahenee lentopallon Mestaruusliigassa

Raision Loimu on viimeisin kärsijä loukkaantumiskierteestä lentopallon Mestaruusliigassa. Keskiviikkona Loimun miehistö oheni entisestään.

Kauden erittäin lupaavasti aloittanut yleispelaaja Aapeli Kouki loukkaantui torstaina Akaa-Volleyta vastaan pelatussa vierasottelussa. Kouki joutui jättämään kentän kolmannessa erässä.

– Koukin menettäminen oli viimeinen pisara, ja Akaa-Volley rullasi erä- ja otteluvoittoon, Loimu kommentoi verkkosivuillaan.

Loukkaantumisen tuleminen yleispelaajan tontille on Loimulle erityisen raskas takaisku. Kauden alla kävi selväksi, ettei Nigel Nielsen jatka raisiolaisryhmässä. Loimu kertoi vielä kartoittavansa mahdollista yleispelaajan hankkimista.

Hakkurin paikalle kaavailtu Veeti Nikkinen on pelannut Loimun ensimmäisissä otteluissa yleispelaajana. Tontilla on nähty myös nuori Ossi Lehtiö, joka teki torstaina liigauransa ensimmäisen pisteen.

Akaa-Volley, lentopallon miesten Mestaruusliigan suurin ennakkosuosikki, voitti kauden avausottelunsa erin 3-0. Yleispelaaja Sakari Mäkinen palasi Suomen pääsarjaan tyylikkäästi, teki 15 pistettä ja saavutti loistavan teholukeman +13. Uusi hakkuri Jaylen Jasper teki 12 pinnaa.

Kuva: Akaa-Volley

– Mukava pelata hakkurina, kun joukkueesta löytyy ratkaisijoita joka tontilta. Meillä on nyt hyvä energia, ja harjoittelu maistuu. Ja ottelussa mentiin ihan suunnitelman mukaan, Jasper kommentoi.

Mestaruusliigassa loukkaantumiset kalvavat varsinkin naisten pääsarjan hallitsevaa mestaria Pölkky Kuusamoa. Oona Pennanen loukkaantui sunnuntaina ja Cortney VanLiew lauantaina. Myös Mackenzie Harris on ollut sivussa. Lisäksi Amiya Jonesin sopimus purettiin pelaajan aloitteesta. Pölkyn kaikki tämän viikon ottelut lykättiin.

Kangasala voitokas kotiavauksessa

Lentopallon naisten Mestaruusliigaan saatiin uusi tapahtumapaikka, kun LP Kangasala pelasi kotiottelun OrPoa vastaan Kangasala Areenassa. Uusi halli, joka vetää noin 700 katsojaa, otettiin käyttöön syyskuussa.

LP Kangasala esiintyi tapahtuman arvokkuutta vastaavalla tavalla ja kaatoi OrPon suoraan erin 3-0. Erät päättyivät Nikolas Buserin valmentamalle kotijoukkueelle pistein 25-17, 25-19 ja 25-21.

Varsinkin yleispelaaja Iida Pöllänen oli iskussa. Nuori urheilija kylvi kauhua vaikeilla aloitussyötöillä (neljä ässää) ja teki kaikkiaan 15 pistettä. Toiselle kymmenelle pisteissä pääsi myös keskitorjuja Netta Rekola.

Fabio Mentan valmentama OrPo on materiaaliltaan viime kausia vahvempi, mutta yhteispelissä on vielä paljon tekemistä. Ulkomaalaispelaajista ainakin passari Elena Karakasi ja Erica Staunton ovat jo nyt näyttäneet olevansa vahvistuksia. Hakkuri Kylee Stokesin esitykset eivät ole vakuuttaneet toistaiseksi.

Keskitorjuja Jessika Mursula seurasi ottelun sivusta, mikä vaikeutti OrPon pelaamista entisestään. Yksi ilopillereistä oli vaihdosta kentälle tullut Krista Kämppi, 18, joka ehti tehdä kuusi pistettä ja ottaa kolme maukasta torjuntaa.

– Kangasala oli tänään kyllä parempi joukkue. Suomen lentopallon taso on hyvä, paljon pitkiä tyttöjä, jotka iskevät ja varsinkin torjuvat todella hyvin, Staunton arvioi.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina kolmella miesten ottelulla. Seuraavat kaksi naisten kamppailua ovat sunnuntain ohjelmassa.

Lentopallon Mestaruusliiga 2.10.2024

Kangasala-OrPo 3-0

Akaa-Loimu 3-0
Hurmos-VaLePa 0-3
Tiikerit-Savo 3-1
TUTO-KyKy 3-0