Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: FIVB

Turkulainen TUTO Volley on aloittanut kautensa loistavasti lentopallon miesten Mestaruusliigassa. TUTO on voittanut kaikki kuusi otteluaan.

Torstaina TUTOn kovuuden joutui kokemaan Akaa-Volley, euromenestyjä ja hallitseva SM-hopeamitalisti. TUTO voitti kotonaan Kupittaalla erin 3-1.

Vain kaksi päivää aikaisemmin eurokentillä nähty Akaa jätti avainpelaajansa Sakari Mäkisen alussa vaihtoon. Kentälle valitutkaan eivät tahtoneet saada aluksi mitään aikaiseksi.

– Ottelun alku meni Akaa-Volleylta niin sanotusti vihkoon. Akaalaisten runsaat virheet ja TUTO Volleyn erinomainen torjunta-puolustuspelaaminen saivat ottelun alun näyttämään siltä kuin Turkuun olisi vieraaksi saapunut ykkössarjajoukkue Pirkanmaalta, Akaan tiedotteessa myönnettiin.

Kahden TUTO-voittoerän jälkeen Akaa ryhdistäytyi ja kavensi tilanteen, mutta neljännen setin kotijoukkue vei lukemin 25-18.

Jani Niskakankaan valmentaman TUTOn tehokkain pelaaja oli Jan Helenius (+14), ja parhaaksi pisteentekijäksi nousi Antti Ropponen (20). Helenius ja Lauri Lehtonen ottivat neljä torjuntapistettä mieheen.

Loimulle tulossa täydennystä

Miesten Mestaruusliigassa TUTO on ainoa tappioton joukkue. Sarjataulukon toisessa päässä Raision Loimu ja Karelian Hurmos ovat ilman voittoja.

Loimu on vaikeassa loukkaantumiskierteessä, ja viimeisin potilas on nilkkansa pyöräyttänyt keskitorjuja Rami Rekomaa, jonka pelaaminen seuraavassa ottelussa on epävarmaa. Loimu valotti tiedotteessaan, että lauantaina (vastassa Savo Volley) joukkueessa nähdään uusi yleispelaaja.

Ropponen (127) johtaa liigan pistepörssiä ja Lehtonen (17) torjuntatilastoa. Myös ässätilasto kuuluu TUTOlle: sen kärjessä on Roope Keskinen (10).

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Hämeenlinnan Lentopallokerho ja LP Kangasala ovat voittaneet kaikki kolme otteluaan. LiigaPloki ja Arctic Volley ovat toistaiseksi sarjan voitottomat ryhmät.

LP Viestin hakkuri Pamela Adhiambo Owino johtaa pistepörssiä. Pamela on viimeistellyt jo 80 pistettä, peräti 6,16 erää kohden. Kangasalan Laura Laukkanen ja Puijo Wolleyn Selma Räsänen ovat torjuntapörssin kärjessä (molemmilla 10 pinnaa), kun taas Kangasalan Netta Rekola (13) pitää ässätilaston ykkössijaa.

VaLePa, Akaa, Kangasala jatkoon eurokentillä

Suomalaiset joukkueet aloittivat mallikelpoisesti Euroopan lentopalloliitto CEV:n järjestämissä cupeissa. Neljästä joukkueesta kolme meni jatkoon.

Parhaassa kisassa, Mestarien liigassa, ei nähdä suomalaisjoukkueita. VaLePan miehet pelaavat ainoana suomalaisjoukkueena kakkostasolla CEV Cupissa. VaLePa pudotti jatkosta Budvan. Seuraava vastustaja on kivikova Ziraat Bank Ankara.

Akaa-Volley pelaa kolmostasolla Challenge Cupissa. Viime kaudella samassa kisassa upeasti neljän parhaan joukkoon edennyt Akaa (jonka kotiottelussa oli yli 1 100 katsojaa) lähetti nyt laulukuoroon turkkilaisen Arkas Izmirin. Slovenialainen Panvita Pomgrad Murska Sobota tulee seuraavaksi vastaan.

Naisten Challenge Cupissa LP Kangasala viritti jännityksen täyteen mittaan Klagenfurtin kanssa. Kangasala taisteli jatkoon ns. kultaisen erän kautta sarjapisteiden mentyä tasan kahdessa osaottelussa. Maccabi Haifa on seuraava haaste.

Kuva: CEV.eu

Ainoa suomalaisputoaja oli Pölkky Kuusamo. Hallitseva Suomen mestari joutui toteamaan Apollo 8 Bornen paremmakseen Challenge Cupissa.