Eemeli Kouki pestattiin lentopallon Mestaruusliigaan

Kuva: CEV.eu

Eemeli Kouki palaa lentopallon miesten Mestaruusliigaan. Hän on liittynyt Raision Loimun vahvuuteen.

Kouki korvaa pahan polvivamman vuoksi koko loppukauden poissa kentiltä olevan yleispelaaja Aapeli Koukin. Eemeli on Aapelin isoveli. Tuore sopimus kattaa koko kuluvan liigakauden.

Loimun päävalmentaja Austris Stals uskoo Koukin tuovan joukkueeseen tasaisuutta.

– Se on ollut yksi alkukauden haasteistamme. Olemme pelanneet yhtä ottelua lukuun ottamatta hyvää lentopalloa osan ottelusta. Kokemus auttaa tässä (tasaisuuden saamisessa), Stals kommentoi.

Urallaan 425 Mestaruusliiga- ja 36 Suomen maaottelua pelannut Eemeli Kouki pisti pitkän ammattilaisuransa jälkeen pelitossut naulaan kasvattajaseuransa Raision Loimun paidassa keväällä 2023. Hän on pitänyt itsensä hyvässä kunnossa senkin jälkeen. Täydessä pelivireessä hän ei heti ole, mutta tuo välitöntä johtajuutta ja kokemusta nuoreen ja siipirikkoiseen Loimun joukkueeseen.

– On totta kai hienoa päästä mukaan kasvattajaseuraan jälleen kerran. Pelaaminen tällä kaudella ei ollut suunnitelmissa, mutta Aapelin ikävä loukkaantuminen muutti paljon hetkessä, ja seuralla oli kova halu saada meikäläinen takaisin pelikentille eläkkeeltä, naureskeli Kouki.

Takaisin urheilijan arkeen

Sopimuksen tehtyään Eemeli Kouki totesi lopettamis- tai taukopäätöksen olleen aikanaan oikea, mutta tilanteet voivat muuttua nopeastikin. Hän pääsi tauon aikana tavallisen työnteon ohella viettämään aikaa kotona lapsen kanssa.

– Kokopäivätyöni loputtua elokuussa tuli tämä toisaalta myös hyvään saumaan. Nyt pääsen keskittymään kokopäiväisesti urheilijan arkeen, Kouki sanoi.

Mestaruusliigassa Kouki muistetaan Loimun lisäksi Hurrikaani-Loimaasta, TUTO Volleysta ja Team Lakkapäästä. Kaudella 2017-18 hän edusti romanialaista klassikkoseuraa Steaua Bukarestia.

Kouki nostohommissa Hurrikaanin väreissä. Kuva: CEV.eu

Viimeisimpien pelivuosiensa jälkeen Kouki on toiminut muun muassa lentopallokommentaattorina sekä harrastepelaajana Rusko Biitsin joukkueessa.

Eemeli Kouki on pelinumerolla 6 mukana Loimun kokoonpanossa jo lauantaina, jolloin raisiolaiset hakevat kauden avausvoittoaan kotikentällään Savo Volleyta vastaan.

Lähde: Raision Loimun tiedote