Liigahuippu Jessica Wagner jättää LP Kangasalan

Yhdysvaltalaisen lentopalloilijan Jessica Wagnerin aika LP Kangasalassa jäi kauden mittaiseksi. Keskitorjuja pelaa ensi kaudella Sveitsissä.

Wagnerin uusi joukkue on Sveitsin liigan VC Kanti Schaffhausen. Viime kaudella joukkue sijoittui sarjan neljänneksi.

– Jessica on avoin persoona ja hän sopii joukkueeseemme hyvin. Hänen hankkimisensa on tärkeä askel joukkueen rakentamisessa, päävalmentaja Nicki Neubauer sanoo VC Kantin verkkosivuilla.


Menneellä naisten Mestaruusliigan kaudella Wagner oli liigan ehdotonta eliittiä sekä torjujana että keskihyökkääjänä. Runkosarjassa hän kokosi liigan eniten torjuntapisteitä ja voitti Mestaruusliigan keskitorjujatilaston. Lentopallo.info valitsi hänet kauden tähdistöön.

Pistepörssissäkin hän sijoittui yhdeksänneksi, vaikka pisteet kasautuvat tavallisesti hakkureille. Pisteitä hän teki enemmän kuin kukaan muu LP Kangasalan pelaaja.


LP Kangasala pelaa ensi kaudella Arttu Keräsen valmennuksessa. Naisten liigan hallitsevan pronssijoukkueen puolustus kohenee oleellisesti, kun maajoukkuelibero Tiiamari Sievänen saapuu Volero Zürichistä. Volerossa ”Tintti” pelasi muun muassa Mestarien liigaa. Passariosasto on näillä näkymin Mila Viljasen ja Emmi Jalosen vastuulla.