Suomen naiset lentopallon EM-kisoihin murskatahdilla – 30 vuoden odotus on ohi

Kuva: CEV.lu

Suomen naiset pelaavat lentopallon EM-kisoissa 2019. Asia varmistui lauantaina, kun Suomi voitti Ruotsin EM-karsintojen vierasottelussa erin 3-0.

Viimeksi Suomi on pelannut naisten EM-kisoissa vuonna 1989.

Kun Tapio Kangasniemen valmentama Suomi on voittanut kaikki neljä otteluaan, sijoittuu se EM-karsintalohkossa vähintään toiseksi.


Lauantaina avauserän Suomi vei mennen tullen 25-14. Toisessa Ruotsilla oli kaksi eräpalloa, mutta vierasjoukkue taisteli loistokkaasti 27-25-voittoon. Kolmannen erän Suomi otti nimiinsä pistein 25-19.

Suomi aloitti ottelun kokoonpanolla, jossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Pauliina Vilponen, yleispelaajat Salla Karhu ja Noora Kosonen, keskitorjujat Laura Pihlajamäki ja Daniela Öhman sekä liberot Saana Koljonen ja Tiiamari Sievänen.

Kapteeni Pauliina Vilponen päätti uransa komeasti nousten Suomen pisteykköseksi 16 noteerauksellaan. Ruotsin pelätty hakkuri Isabelle Haak mätti 22 pinnaa.

Uumajassa Suomen joukkueeseen kuuluivat lisäksi Iida Paananen, Suvi Kokkonen, Michaela Madsen, Yasmine Madsen, Roosa Laakkonen ja Nelli Rantanen.


Lohkossa pelaavat myös Viro ja Tshekki. Kaksi parasta etenevät lentopallon EM-kisoihin.