Suomen menestysvalmentaja Tapio Kangasniemi: EM-kisoissa on tarkoitus pärjätä

Kuva: CEV.lu

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi on onnellinen joukkueensa puolesta.

Lauantaina Suomi varmisti paikan EM-kisoihin. Kun Ruotsi kaatui Uumajassa 3-0, Suomi saavutti neljännessä karsintaottelussaan neljännen voittonsa.

– Joukkue pelasi huikeaa lentopalloa. Niin monta kertaa noustiin tappioasemasta erä- ja otteluvoittoihin. Kokonaisuudessaan tämä on ollut hieno matka ja kova juttu suomalaiselle lentopallolle, Kangasniemi kommentoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Tavoitteet on asetettava jälleen eteenpäin. Aika nopeasti lähdetään valmistelemaan tammikuun jaksoa ja harjoittelun teemoja kohti EM-kisoja. Vuoden kuluttua on tarkoitus myös pärjätä, ei pelkästään osallistua. Se on varmasti myös pelaajien tahto.


Passari Kaisa Alanko sai joukkueen parhaan pelaajan palkinnon ratkaisuottelussa.

– Me olimme tänään kyllä niin yhtenäinen joukkue kuin voi vain olla. Ottelun lopussa oli vielä sopivasti aggrea, jotta EM-paikka saatiin. Onneksi ratkaisu tuli jo nyt, niin eipähän tarvitse tätä isommin miettiä sitten sarjakauden aikana, sanoi Alanko.


Viimeiset kaksi EM-karsintaottelua pelataan ensi tammikuussa.

Suomen sijoitus lentopallon maailmanlistalla on kohtuuttoman alhainen, 79:s. Vaisujen vuosien jälkeen vahva nousukausi alkoi vuonna 2014, jolloin Kangasniemi nimitettiin päävalmentajaksi. Hienot euroliigasijoitukset (viime vuonna toinen, tänä vuonna neljäs) saivat nyt jatkokseen EM-paikan. Viimeksi Suomen naiset ovat pelanneet lentopallon EM-kisoissa vuonna 1989.