Lentopallomiesten taivas kirkastui – ”Mukana maailman 24 parhaan joukossa”

Kuva: CEV.lu

Tommi Siirilän, Markus Kaurton ja Eemi Tervaportin paluut kirkastavat Suomen miesten lentopallomaajoukkueen näkymiä oleellisesti.

Siirilä ja Kaurto eivät pelanneet äskettäisissä EM-karsintaotteluissa, ja Tervaporttikin oli sairastelun vuoksi poissa Romania-vierasottelusta.

Kokenut passari Mikko Esko tuurasi Tervaporttia karsinnoissa oivallisesti, mutta kunnossa ollessaan Tervaportti näyttelee tärkeä roolia passarina ja joukkueen kapteenina.


Myös Siirilä kuuluu Suomen ehdottomiin avainpelaajiin. Hän lähestyy 25-vuotiaana keskitorjujien maailman kärkeä. Kesällä pelatussa Euroopan kultaisessa liigassa hän voitti sarjan torjuntapörssin.

Kaurto, keskitorjuja hänkin, on erittäin käyttökelpoinen pelaaja. Viime kauden jälkeen Lentopallo.infon lukijat äänestivät Kaurton Mestaruusliigan parhaaksi keskitorjujaksi.

Torstaina Lentopalloliitto tiedotti, että Siirilä on joukkueen toiminnassa jo täysillä mukana. Kaurton tilannetta seurataan; hän ei pelaa viikonloppuna harjoitusotteluissa Japania vastaan, vaikka onkin nimettynä ryhmään.


Suomi ja Japani kohtaavat lauantaina Leppävirralla ja sunnuntaina Kuopiossa. Ottelut ovat Suomelle viimeiset ennen MM-kisoja. Lentopallon MM-kisat Suomi avaa 9. syyskuuta Bulgariaa vastaan.

– Me olemme mukana 24 maailman parhaan maan joukossa, ja siitä pitää kyllä nauttia ja elää tässä hetkessä, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo.

Suomen pelaajarinki Japani-harjoitusotteluissa

Passarit: Eemi Tervaportti, Mikko Esko

Hakkurit: Urpo Sivula, Joonas Jokela

Yleispelaajat: Antti Ronkainen, Niko Suihkonen, Elviss Krastins, Sakari Mäkinen

Keskitorjujat: Tommi Siirilä, Sauli Sinkkonen, Markus Kaurto, Samuli Kaislasalo, Henrik Porkka

Liberot: Lauri Kerminen, Niklas Breilin