Lentisäijät heräsivät voittovireeseen – MM-kisojen jatkopaikka hyvin lähellä

Kuva: FIVB

Suomi voitti Puerto Ricon erin 3-2 lentopallon MM-kisoissa sunnuntaina ja otti merkittävän askeleen kohti jatkopaikkaa.

Käytyään pisteen päässä 3-0-voitosta Suomi menetti vastustajalle kaksi erää. Lentisäijät heräsivät kuitenkin tärkeimmällä hetkellä ja veivät viidennen erän selvästi hyväkseen. Eräpisteet Varnassa kirjattiin 25-19, 25-23, 27-29, 21-25 ja 15-10.

– Meillä oli ottelu käsissämme, mutta heitimme mahdollisuuden hukkaan. Sen jälkeen oli vaikeaa palautua henkisesti. Tunteet ja jännitys ovat aina pinnassa tässä hienossa urheilulajissa, Suomen valmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi heti ottelun jälkeen FIVB:n haastattelussa.

Neljän ottelun jälkeen Suomen tilillä on kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Jos sunnuntain iltaottelussa lohkoisäntä Bulgaria voittaa Kuuban, Suomelle varmistuu jatkopaikka jo ennen viimeistä alkulohko-ottelua.

Sunnuntaina Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Eemi Tervaportti, hakkuri Urpo Sivula, yleispelaajat Elviss Krastins ja Sakari Mäkinen, keskitorjujat Markus Kaurto ja Sauli Sinkkonen sekä libero Lauri Kerminen.

Toisen erän ratkaisuhetkillä Tommi Siirilä korvasi Markus Kaurton. Niko Suihkonen tuli yleispelaajaksi neljännessä erässä.

Hakkuri Maurice Torres oli Puerto Ricolle pelätyn kaltainen mörssäri, hän teki peräti 37 pistettä. Elviss Krastins nousi Suomen pisteahneimmaksi (18). Sauli Sinkkonen taas kokosi neljä torjuntapinnaa. Niko Suihkonen tuli kentälle vasta neljännessä erässä, mutta ehti upeasti yhdeksään pisteeseen.

Kuuba-Bulgaria alkaa kello 20.40.

Jokaisesta neljästä kuuden joukkueen alkulohkosta neljä parasta joukkuetta jatkavat toiselle kierrokselle eli lentopallon MM-kisojen 16 parhaan joukkoon.