Suomen nousuvire on Iranin tiedossa – ”Heiltä voi odottaa mitä tahansa”

Kuva: FIVB

Yleispelaaja Niko Suihkonen on ponnistanut Suomen yllätyshahmoksi lentopallon MM-kisoissa.

Vielä kesällä Suihkonen pelasi nuorten EM-kisoissa. Kisojen jälkeen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo valitsi hänet A-maajoukkueeseen, ja paikka piti MM-kisoihin asti.

Lentopallo.infon lukijat valitsivat Suihkosen Suomen parhaaksi pelaajaksi kahdessa ottelussa perättäin: sekä Puola- että Puerto Rico -kamppailussa.


Lentopallon alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Suomi sijoittui kymmenenneksi. Suihkonen, joka edustaa seuratasolla VaLePaa, loisti Suomen joukkueen tilastoykkösenä.

Vaikka pisteet keskittyvät usein hakkureille, yleispelaaja Suihkonen oli EM-lopputurnauksessa selvästi tuotteliain suomalaispistemies. EM-kisoissa Hollannissa hän kirjautti 64 tappolyöntiä.

Lukema riitti kisojen tilastossa 17:nnelle sijalle. Pistepörssissä Niko oli 19:s (74 pistettä). Tärkeässä tehtävässään, aloitussyöttöjen vastaanotossa, Suihkonen oli kisojen yhdeksänneksi paras. Nostoista 24,79 % arvioitiin täydellisiksi.


Nuorten kisojen vastaanottotilastossa libero Niklas Breilin otti upeasti kolmossijan. Myös Breilin raivasi tiensä miesten MM-kisoihin. Ykkösliberona toki pelaa Lauri Kerminen.

Italiassa ja Bulgariassa pelattavissa lentopallon MM-kisoissa Suomi on jo varmasti 16 parhaan joukossa. Viimeinen alkulohko-ottelu on tiistain ohjelmassa, ja vastustaja on Iran.

Maanantaina Iran kärsi kisojen ensimmäisen tappionsa. Hallitseva maailmanmestari Puola voitti 3-0.

Iranin pelaaja Mohammadjavad Manavinezhad tietää, että Suomi on paha vastustaja.

– Suomi parantaa koko ajan. Heiltä voi odottaa mitä tahansa. Siksi lentopallo onkin mielenkiintoista. Suomi saa paljon kannustusta faneiltaan, ja se on joukkueelle valtava etu, Manavinezhad kommentoi Puola-ottelun jälkeen.

Suomi-Iran alkaa tiistaina kello 17.

Lentopallon MM-kisat 17.9.2018

Kuuba – Puerto Rico 3-1
Iran-Puola 0-3

Egypti-Hollanti 1-3
Belgia – Dominikaaninen tasavalta 3-0
Venäjä-Kamerun 3-0
Brasilia-Kanada 3-1
Argentiina-Slovenia 3-2
Australia-Tunisia 3-1