Lentopallofaneilta huumaava ylistyslaulu nuorelle Niko Suihkoselle

Kuva: FIVB

Suomen lentopallomaajoukkue saavutti upeasti paikan MM-kisojen 16 parhaan joukkoon, ja erityistä iloa tuottivat nuorten pelaajien otteet.

Kun maajoukkue- ja arvokisasankarit Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu ja Antti Siltala jäivät pois kisamatkalta, Suomen mahdollisuuksia epäiltiin. Näyttävimmin suuriin saappaisiin on harpannut yleispelaaja Niko Suihkonen.

Suihkonen nousi Suomen edustusjoukkueeseen pelattuaan loistavasti nuorten EM-kisoissa kesällä.

Lentopallo.infon lukijat äänestivät Suihkosen ylivoimaisesti Suomen parhaaksi pelaajaksi lentopallon MM-kisojen alkulohko-otteluissa. Ykkössijan hän saavutti viidestä ottelusta kolmessa.


Perintöprinsseiksi nousivat arvokisatasolla kokemattomat Sakari Mäkinen ja Samuli Kaislasalo sekä ykköspassariksi vakiintunut Eemi Tervaportti.

Lentisäijät jatkavat otteluitaan Milanossa pelattavassa toisen kierroksen lohkossa. Vastustajiksi tulevat kisaisäntä Italia sekä Hollanti ja Venäjä.


Mitä kisojen ennakkoasetelmiin tulee, Suomi saa vastaansa mitä kovinta maailmanlaatua. Ennen MM-kisojen alkua Venäjä rankattiin ykkössuosikiksi. Italia kuului ensisijaisiin haastajiin.

Italian hurjimpiin syömähampaisiin lukeutuvat hakkuri Ivan Zaitsev ja yleispelaaja Osmany Juantorena. Passeja jakelee Simone Giannelli. Italia voitti kaikki viisi alkulohko-otteluaan ja keräsi täyden pistepotin (eli ei antanut yhdellekään vastustajalle erää enempää).

Venäjän kovuus tiedetään, mutta alkulohkossa tuli yllättäen kaksi tappiota. USA ja Serbia voittivat Venäjän. Kokeneen passari Sergei Grankinin ja hakkuri Maksim Mihailovin akseli kylvää kauhua. Dimitri Muserski ja Artem Volvitsh suoritutuvat torjujina.

Hollanti on puolestaan noussut yhdeksi lentopallon MM-kisojen yllättäjistä. Alkulohkossa se yllätti niin Brasilian kuin Ranskan. Ainoa tappio tuli avauspelissä Kanadalle. Michael Parkinsonin torjunnat ja Nimir Abdel-Azizin pistetehtailu ottavat roolia.

Suomi pelaa Italiaa vastaan perjantaina. Hollanti kohdataan lauantaina ja Venäjä sunnuntaina.

Toisen kierroksen lohkot lentopallon MM-kisoissa 2018

Joukkueet rankingjärjestyksessä (alkulohkojen tulokset jäävät voimaan) – kaikki lohkovoittajat sekä kaksi parasta kakkosta jatkoon

Italia, Hollanti, Venäjä, Suomi

Brasilia, Belgia, Slovenia, Australia

USA, Iran, Bulgaria, Kanada

Puola, Serbia, Ranska, Argentiina