Suomen kolme parasta pelaajaa lentopallon MM-kisoissa

Kuva: FIVB

Lentopallo.infon lukijoiden mielestä Niko Suihkonen oli Suomen paras pelaaja lentopallon MM-kisoissa 2018.

Suomen MM-kisataipaleen aikana Lentopallo.info piti jokaisen ottelun jälkeen äänestyksen, jossa sai äänestää ottelun parasta suomalaista pelaajaa. Kokonaistilanteeseen huomioitiin ottelun kolme parasta (ykköstähti 3 pistettä, kakkostähti 2 ja kolmostähti 1 piste).


Suihkonen keräsi suurimman äänisaaliin kolmessa alkulohko-ottelussa perättäin: peleissä Puolaa, Puerto Ricoa ja Irania vastaan. Kerran ottelun parhaan suomalaisen kunnia meni Antti Ronkaiselle, Markus Kaurtolle, Lauri Kermiselle, Urpo Sivulalle ja Samuli Kaislasalolle.

MM-kisoissa Suomi päätyy sijoille 13–16. Kisat huipentuvat mitaliotteluihin sunnuntaina 30. syyskuuta.

Suomen kolme parasta MM-kisoissa 2018

1. Niko Suihkonen

Nuori yleispelaaja säväytti kesällä nuorten EM-kisoissa ja sai kutsun A-maajoukkueeseen. Hän piti paikkansa MM-kisoihin asti. Otteluissa, erityisesti alkulohkossa, Suihkonen teki vaikutuksen varsinkin rohkeilla hyökkäyksillä ja rajulla taisteluilmeellä.

2. Lauri Kerminen

Nopea, tarkka ja peloton libero. ”Late” paransi menoaan oleellisesti hieman tavallista hiljaisemman alun jälkeen. Varsinkin huimat kenttäpuolustussuoritukset kääntävät painopistettä omalle joukkueelle ja nostavat pelihuumoria.


3. Sauli Sinkkonen

Keskitorjuja kuuluu 29-vuotiaana joukkueen kokeneisiin kasvoihin. Sinkkonen oli Suomen pelaajista kenties tasaisin läpi kahdeksan ottelun taipaleen. Oli aivan kotonaan Italian ja Venäjän kaltaisia huippumaita vastaan.

Suomen tilastokärjet lentopallon MM-kisoissa 2018

Pistepörssi
1. Urpo Sivula 82
2. Sauli Sinkkonen 67
3. Niko Suihkonen 57

Torjuntapisteet erää kohden
1. Sauli Sinkkonen 0,28
2. Tommi Siirilä 0,26
Markus Kaurto 0,26

Ässäsyötöt erää kohden
1. Eemi Tervaportti 0,26
2. Urpo Sivula 0,23
Sauli Sinkkonen 0,23

Passariteho
1. Eemi Tervaportti 1,94
2. Mikko Esko 0,03

Kenttäpuolustuksia erää kohden
1. Lauri Kerminen 1,48
2. Eemi Tervaportti 0,77
3. Elviss Krastins 0,48

Aloituksen vastaanotto, erinomaiset nostot
1. Elviss Krastins 64
2. Lauri Kerminen 40
3. Niko Suihkonen 35