Nyt on laatua: MM-äijistä jo kymmenen Suomen liigassa

Kuva: FIVB

Suomea lentopallon MM-kisoissa edustaneista 14 pelaajasta peräti kymmenen vaikuttaa nyt kotoisessa Mestaruusliigassa.

Keskiviikkona Akaa-Volley tiedotti, että keskitorjuja Sauli Sinkkonen on liittynyt joukkueen vahvuuteen. ”Sinko” on Akaa-Volleyn mukana vierasotteluissa Lentopalloseura Ettaa ja Kokkolan Tiikereitä vastaan.

Sinkkonen kuului Suomen avainpelaajiin MM-kisoissa. Hän etsii pelipaikkaa ensisijaisesti ulkomailta. Sopimus Akaan kanssa onkin ottelukohtainen.

Viime hetken maajoukkuemieshankintoihin kuuluvat myös keskitorjuja Tommi Siirilä ja hakkuri Samuli Kaislasalo. Kaislasalo on samankaltaisessa tilanteessa kuin Sinkkonen. Hän pelaa Raision Loimussa ottelukohtaisesti. Siirilä puolestaan löysi pelipaikan VaLePasta.

Muut syksyn MM-miehet lentopallon Mestaruusliigassa ovat Urpo Sivula, Markus Kaurto, Niko Suihkonen ja Mikko Esko (VaLePa), Niklas Breilin (Tiikerit), Antti Ronkainen (Etta) ja Henrik Porkka (Hurrikaani-Loimaa).

valepa, hurrikaani, liput, tampere, lentopallo, mestaruusliiga

MM-miehistöstä vain neljä pelaa ulkomailla: Eemi Tervaportti (Olympiakos), Lauri Kerminen (Kuzbass Kemerovo), Elviss Krastins (Arago de Sete) ja Sakari Mäkinen (Shahter Soligorsk).