Täydet viisi erää: VaLePa taipui Mestarien liigassa

Kuva: CEV.lu

Suomen mestari VaLePa aloitti taipaleen kohti lentopallon Mestarien liigaa tappiollisesti. Ensimmäisen kierroksen ottelussa Sastamalassa Istanbul BBSK oli erin 3-2 parempi.

Pisteet kirjattiin 22-25, 25-19, 16-25, 25-21 ja 17-15.

Istanbulissa VaLePan on voitettava päästäkseen jatkoon. Voitto erin 3-0 tai 3-1 veisi suomalaisjoukkueen jatkoon. Jos tulos on VaLePalle 3-2, pelataan ratkaiseva ns. kultainen erä. Istanbul menee voitolla joka tapauksessa jatkoon.

Sastamalassa VaLePan avauskokoonpanossa pelasivat passari Mikko Esko, hakkuri Arvis Greene, keskitorjujat Tommi Siirilä ja Daniel Jansen Van Doorn, yleispelaajat Olli Kunnari ja Urpo Sivula sekä libero Alan.

Peliaikaa saivat myös keskitorjuja Markus Kaurto ja yleispelaaja Erik Sundberg.

Greene toimi pallontappajana päätettyään hyökkäyksensä pisteeseen 70-prosenttisesti. Pinnoja hänelle kertyi 22. Tommi Siirilä napsi viisi torjuntapistettä. Istanbulin pelätty Metin Toy oli odotetun paha pala – hän latoi 29 pinnaa.

Ottelua seurasi paikan päällä Vexve Areenalla 1 438 katsojaa eli käytännössä täysi tupa.

Toinen osaottelu pelataan Istanbul BBSK:n kotikentällä viikon kuluttua.

Alkulohkoon päästäkseen on voitettava kolme joukkuetta kaksiosaisissa otteluissa.

valepa, hurrikaani, liput, tampere, lentopallo, mestaruusliiga

Lentopallon Mestarien liigan ensimmäisellä kierroksella Sakari Mäkisen edustama Shahter Soligorsk hävisi kotiottelunsa United Volleys Frankfurtille 0-3. Mäkinen oli valkovenäläisjoukkueen avauskokoonpanossa.