Näin alkavat yhdeksän suomalaisen joukkueen taipaleet lentopallon eurocupeissa

Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Lentopallon eurooppalaisissa seurajoukkuekilpailuissa on tällä kaudella mukana peräti yhdeksän suomalaista joukkuetta.

Euroopan lentopalloliiton CEV:n eurocupit jakautuvat kolmeen tasoon: Mestarien liigaan, CEV Cupiin ja Challenge Cupiin.

Seuraavassa näkymät neljän mies- ja viiden naisjoukkueen Eurooppa-taipaleille.

Miesten Mestarien liiga: VaLePa

Suomen mestari VaLePa pelasi kilpailun avauskierroksella eli käytännössä ensimmäisellä karsintakierroksella. VaLePa (Ford Store Levoranta Sastamala) hävisi Istanbul BBSK:lle. VaLePa tippui, ja se jatkaa kakkostasolla CEV Cupissa. Päivitys: VaLePa CEV Cupiin

Naisten Mestarien liiga: Hämeenlinnan Lentopallokerho

Suomalainen kärkinimi tämän kauden eurocupeissa. SM-kultamitalisti Hämeenlinna sai paikan suoraan varsinaiseen Mestarien liigaan eli alkulohkoihin. Lohko-ottelut alkavat 20. marraskuuta. Hämeenlinnan ensimmäinen kotiottelu on luvassa 19. joulukuuta. Katso lohkojako tästä


Miesten CEV Cup: Hurrikaani-Loimaa

Hopeamitalisti Hurrikaani hakee menestystä eurokisojen kakkostasolta. Vastus on kovaa luokkaa: puolalainen Indykpol AZS Olsztyn. Avausosa pelataan Puolassa 6. marraskuuta. Kilpailu pelataan cupmuotoisena kaksiosaisin otteluin. Cupin edetessä mukaan tulee Mestarien liigasta pudonneita joukkueita.

Naisten CEV Cup: LP Viesti

LP Viesti (LP Salo) saa vastaansa belgialaisen Asterix Avo Beverenin. Salo emännöi avausosaa marraskuun viimeisellä viikolla.

Miesten Challenge Cup: Savo Volley, Team Lakkapää

Uusi fuusiojoukkue Savo Volley sai SM-pronssimitalisti Sampo Volleyn paikan eurocupien kolmostason karsintakierrokselle. Savo avaa 7. marraskuuta kotonaan norjalaista BK Tromsötä vastaan.


Team Lakkapää (Perungan Pojat Rovaniemi) aloittaa ensimmäiseltä varsinaiselta kilpailukierrokselta marraskuun viimeisellä viikolla. Vastaan tulee voittaja kamppailusta Tricolorul LMV Ploiesti – Levski Sofia.

Kilpailu käydään cupmuotoisena kaksiosaisin otteluin.

Naisten Challenge Cup: LP Kangasala, LiigaPloki, Pölkky Kuusamo

LiigaPloki ja Pölkky Kuusamo käynnistävät eurokautensa karsintakierrokselta. LiigaPloki pelaa 6. marraskuuta vieraissa Holte IF:ää vastaan ja Pölkky päivää myöhemmin vieraissa Interfreight Antwerp LVT:tä vastaan.

Lentopallon SM-pronssimitalisti LP Kangasala pääsee suoraan ensimmäiselle varsinaiselle kierrokselle. Ensimmäinen ottelu pelataan vieraskentällä marraskuun viimeisellä viikolla. Vastaan tulee voittaja kaksiosaisesta ottelusta Strabag Bratislava – GEN-I Volley Nova Gorica.