Lentopallon miesten Mestaruusliiga: Alkukauden joukkueranking

Kun lentopallon miesten Mestaruusliigassa jokaisella joukkueella on vähintään viisi ottelua kasassa, avautuu hyvä tilaisuus luoda katsaus voimasuhteisiin.

Joukkueilla on 5–8 pelattua ottelua. Sarjataulukko kertookin vain osan totuudesta. Seuraava ranking perustuu siihen, kuinka suuren osuuden tarjolla olleista liigapisteistä kukin joukkue on kerännyt.

9. Vantaa Ducks

Kausi etenee rankasti alle odotusten. Viisi ottelua ovat tuoneet yhtä monta tappiota, ja erävoittojakin on vain kaksi. Ennen pitkää tuloskunto paranee tavalla tai toisella; on hyvä muistaa, että tällä kaudella riittää jumbosijan välttäminen, ja sen jälkeen on kaikki mahdollista.

8. Team Lakkapää

Meno paranee, ja joukkue hitsautuu yhteen hyvää vauhtia. Kausi alkoi synkeästi neljällä tappiolla, mutta kolmesta viime ottelustaan lappilaisryhmä on voittanut kaksi. Hyvänä päivänä kova vastustaja kenelle tahansa. Jason McCarthy liigan hakkuritilaston johdossa.


7. Akaa-Volley

Tappioputki on iskenyt päälle, vaikka joukkue on vahvistunut (ainakin toistaiseksi) Sauli Sinkkosella. Oivallinen konkarikaarti Mikkonen-Heiskanen-Herrera takaa, ettei jumbopaikalle hevin sukelleta.

6. Kokkolan Tiikerit

Latvialaishakkuri Edvarts Buivids tarvitsee tukijoukkoja, jotta Tiikerit pysyy pudotuspeliviivan yläpuolella. Aleksandrs Kudrjashovsilta ja Jiri Hänniseltä apuja heruukin. Kapea materiaali uhkakuvana.

5. Raision Loimu

Avausvoiton kairaaminen otti koville. Kun ura aukesi, aukesi se saman tien tuplavoitolla: viikonloppuna kaatuivat Tiikerit ja Akaa. Hakkuri Samuli Kaislasalo painelee hyvin pisteitä: miten käy, jos/kun hän löytää pelipaikan ulkomailta?

4. Lentopalloseura Etta

Kauden avaus näytti pahalta, mutta harjoituskausi Kanarian-turnauksineen alkoi kantaa hedelmää ennen kuin mitään peruuttamatonta oli tapahtunut. Laatuakin riittää: sunnuntaina tuli 3-1-voitto Ducksista, vaikka vaihtoruletti pyöri kuumana.

3. Hurrikaani-Loimaa

Aika tarkasti odotusten mukaan etenee Hurrikaanin kausi. Mainiota tulosta ilman suurta loistokkuutta. Matt Westin passeista Antti Ropponen latoo pisteitä hyvään vauhtiin. Lähiajan odotuksia nostaa alkava kolmen ottelun kotiputki.


2. VaLePa

Kärkiottelu Savo Volleyta vastaan tuli haastavaan rakoon, sillä alla olivat liigapelien lisäksi kovat euro-ottelut Istanbul BBSK:ta vastaan. Materiaalin laajuus ja laadukkuus pitävät VaLePan väkisinkin kultataistossa. Hakkuri Arvis Greene ja keskitorjuja Daniel Jansen Van Doorn kuuluvat kauden ilmiöihin.

1. Savo Volley

Yleissavolainen fuusiojoukkue on saavuttanut ensimmäisellä kaudellaan 80 % saatavilla olleista pisteistä. Tähtipelaajat Olli-Pekka Ojansivu ja Antti Siltala vielä sivurooleissa. Kauteen mahtuvat liigatappio Ettalle ja cuptappio Karelian Hurmokselle. Ne kertovat, ettei joukkue ole haavoittumaton.