Viisi merkittävintä tulosta lentopallon Mestaruusliigan viikonlopusta

Kuva: CEV.lu

Kun lentopallon Mestaruusliigaa on takana runsaat kolme viikkoa, sarjojen kärjessä komeilevat miesten ykkönen Lentopalloseura Etta ja naisten sarjaa johtava LP Kangasala.

Seuraavassa katsaus menneen viikonlopun tärkeimpiin tuloksiin.

Savo Volley – VaLePa 3-0

Ensimmäinen, odotettu kahden suurimman mestarisuosikin kohtaaminen. Savo eteni voittoon suoraan kolmessa erässä, vaikka pelasi ilman tähtipelaajiaan Lelu Ojansivua ja Antti Siltalaa. Paikan päällä Kuopiossa yli tuhat katsojaa.

Loimu-Tiikerit 3-0

Kokkolalaisvierailla oli vain sivustakatsojan rooli, kun Loimu juhli 60-vuotista taivaltaan ja avasi samaan hikeen voittotilastonsa kauden Mestaruusliigassa. Kerttulassa väkeä ja mölyä kuin vanhoina hyvinä aikoina.


Nurmon Jymy – LP Kangasala 2-3

LP Kangasala riehuu naisten liigan kärjessä voitettuaan kaikki viisi otteluaan. Sunnuntaina putken katkeaminen oli lähellä. Jymy voitti kaksi ensimmäistä erää, vieläpä selvin lukemin. Kangasalan voitokas loppurypistys oli kova näyttö joukkueen iskukyvystä. Voitottomat Jymy ja WoVo kipuilevat sarjan pohjilla.

OrPo-Hämeenlinna 3-2

Naisten Mestaruusliigassa vallitsee hyvä sähinä, ja sitä lisäsi mestarijoukkueen kaatuminen jännitysottelussa Orivedellä. Maajoukkuekuvioihinkin noussut Nelli Rantanen hakkuroi voittajille 27 pistettä.


Etta-Ducks 3-1

Oululainen Lentopalloseura Etta on innostunut oivalliseen syysvireeseen kankean alun jälkeen. Viides perättäinen voitto nosti Ettan liigaykköseksi, joskin se on pelannut enemmän otteluita kuin muut kärkijoukkueet. Ducks pelaa rankasti alle odotusten: viisi ottelua, viisi häviötä, kaksi erävoittoa, nolla pistettä.

Lentopallon Mestaruusliigan viikonlopun tulokset

Miesten liiga

Loimu-Tiikerit 3-0

Etta-Hurrikaani 3-0
Lakkapää-Ducks 3-0
Savo-VaLePa 3-0

Etta-Ducks 3-1
Akaa-Loimu 1-3
Tiikerit-Hurrikaani 2-3

Naisten liiga

Kangasala-LiigaPloki 3-0

OrPo-Hämeenlinna 3-2

Jymy-Kangasala 2-3
WoVo-Pölkky 2-3