Kaisa Alanko passasi komean voiton Ranskan huippukamppailussa

Kuva: CEV.lu

Ranskan lentopalloliigan avauskierroksella suomalaispelaajista pääsivät voittoja juhlimaan Kaisa Alanko, Saana Koljonen, Salla Karhu ja Michaela Madsen.

Odotetusta huippukamppailusta Nantes-Beziers tuli uumoillun kaltainen. Saksasta Ranskaan muuttanut Alanko passasi Nantesin joukkueessa koko ottelun, ja kotivoitto tuli erin 3-2. Hyvätunnelmaista tapahtumaa seurasi paikan päällä 2 498 katsojaa.


Keskitorjuja Daniela Öhman oli hallitsevan mestarin Beziersin avauskokoonpanossa kaikissa erissä. Hän sai tilastoihin kahdeksan pistettä. Öhman pelasi viime kaudella HPK:ssa (nykyisin Hämeenlinnan Lentopallokerho).

Libero Saana Koljosen ja yleispelaaja Salla Karhun, jotka myös pelasivat HPK:ssa viime kaudella, edustama Quimper avasi vahvasti. Tuloksena oli 3-1-vierasvoitto Avenirin salissa. Koljonen ja Karhu pelasivat täydet ottelut.

Koljoselle kertyi 25 aloitussyötön vastaanottoa. Karhu teki 12 pistettä. Omaa peliä jäivät muutamat nosto- ja hyökkäysvirheet painamaan. Hän jäi silti kaksi pinnaa plussan puolelle.


Michaela Madsenin edustama Cannes haki 3-1-vierasvoiton Mouginsilta. Keskitorjuja Madsen piipahti kentällä. Loukkaantumisen takia Madsen ei pelannut viime kaudella.

Kaikille mainituille suomalaisnaisille tuli tiistaina liigadebyytti uudessa joukkueessa.