Savo Volley iski murskavoiton, vaikka läjä tähtipelaajia oli sivussa

Nuorten maajoukkuemiehet Fedor Ivanov ja Severi Savonsalmi saivat tiistaina peliaikaa Savo Volleyssa. Kuva: CEV.lu

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa tiistaina Savo Volley voitti kotiottelussaan Team Lakkapään. Iisalmessa pelattu ottelu ratkesi suoraan erin 3-0.

Rovaniemeläisvieraat pysyivät kohtuullisesti pelissä mukana, mutta erien vanhetessa tasoero tuli esiin vääjäämättömästi. Pisteet kirjattiin 25-15, 25-17 ja 25-18.


Jukka Tuovisen valmentaman joukkueen voiton arvoa nostaa tosiasia, että nippu nimekkäitä pelaajia oli sivussa. Hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu kärsii nilkkavammasta. Antti Siltala ja Miro Määttänen eivät tiistaina pelanneet, ja Petteri Penttinenkin vain piipahti kentällä.

Savon Eetu Häyrinen hakkuroi Fedor Ivanovin passien tahtiin 17 pistettä. Pisteistä neljä tuli ässillä. Jere Heiskanen kantoi päävastuun aloitussyöttöjen vastaanotosta.

– Kun kulkee niin kulkee. Näihin tapahtumiin on aina mukava tulla pelaamaan, fiilis on hyvä. Meillä tekeminen on mennyt koko ajan eteenpäin, enkä näe mitään syytä, miksi se ei tekisi sitä jatkossakaan, Häyrinen kommentoi Savo Volleyn tiedotteessa.

Lakkapään hakkuri Jason McCarthy oli kuutamolla. Hänelle kertyi vain yksi piste, ja oma peli painui neljä pinnaa pakkaselle. Yleispelaaja Peetu Mäkinen piti lippua korkealla tehtyään 13 pistettä ja nostettuaan eniten aloituksia.

Ensimmäistä kauttaan pelaava Savo Volley on voittanut kuudesta liigaottelussaan viisi. Viiden voiton joukkueita ovat myös Lentopalloseura Etta, Hurrikaani-Loimaa ja VaLePa. Sarjaa johtaa Etta.


Team Lakkapään tilillä on nyt kaksi voittoa ja kuusi tappiota. Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina miesten ottelulla Hurrikaani – Akaa-Volley ja naisten kamppailulla WoVo – LP Viesti.