Sammelvuon ilonaiheita: mahtava tapahtuma, hienoin halli ja suomalaisia paikalla

Kuva: CEV.lu

Tuomas Sammelvuon valmentama Kuzbass Kemerovo teki onnistuneen vieraspelireissun Pietariin.

Kemerovo nitisti lentopallon Venäjän Superliigan lauantai-illan huippuottelussa viime kauden hopeajoukkue Pietarin Zenitin erin 3-1.

– Pietarissa oli mahtava tapahtuma, sarjan hienoin halli ja myös suomalaisia paikalla. Pelasimme loistavan torjunta-puolustuspelin, jolla saimme kontrolloitua Zenitin hyökkäyspelin. Ainoastaan saksalaishakkuri Georg Grozer (21 pistettä) oli välillä hankala pideltävä. Joukkueen yhtenäisyys ja taistelu ovat hienolla tasolla, Sammelvuo kiitteli.


Kemerovon hakkuri Viktor Poletajev pani hieman Grozeria paremmaksi ja takoi ”ristipaikalta” tehot 24/+15. Voittajien libero Lauri Kerminen selvisi 20 aloituksen vastaanoton urakastaan kahdella virheellä.

– Pelattiin todella hyvää lentopalloa, Kerminen summasi.

Neljän kierroksen jälkeen Kemerovo on sarjassa neljäntenä tilillään kolme voittoa ja yksi tappio. Äskettäin joukkue suoriutui valtaamalla paikan Venäjän cupin neljän parhaan joukkoon.


Valko-Venäjän lentopalloliigassa Sakari Mäkisen edustaman Shahter Soligorskin viikonloppu oli kaksijakoinen. Lauantaina joukkue nappasi 3-1-voiton Stroitel Minskistä, mutta sunnuntaina minskiläiset kuittasivat tappionsa ja veivät pisteet mukanaan samoin lukemin. Shahter ja Stroitel jakavat nyt sarjan kärkipaikan – molempien saldo alkukaudesta on 11 voittoa ja yksi tappio.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote