Lentopallon Mestaruusliiga: Aito huippuottelu, erikoinen tulos

Kuva: CEV.lu

VaLePa on kärsinyt kauden toisen 0-3-tappionsa lentopallon Mestaruusliigassa.

Tappio tuli aidossa huippuottelussa, jossa sarjakärki VaLePa kohtasi kakkosen, Hurrikaani-Loimaan. Hurrikaani oli sunnuntaina kova kotonaan ja lanasi VaLePan nollille. Pienet pisteet menivät 25-19, 25-21 ja 25-20.


Viimeksi VaLePa oli hävinnyt 0-3 kolme kuukautta sitten. Silloin voittaja oli Savo Volley. Sitä edellinen liiganollaus on yli kahden vuoden takaa: samainen Hurrikaani haki vieraspisteet lokakuussa 2016.

Sunnuntaina Hurrikaanin hakkuri Antti Ropponen pani tuulemaan ja teki komeat 23 pistettä. VaLePan puolella verkkoa yleispelaaja Erik Sundberg viimeisteli 13 pinnaa.

VaLePa jatkaa Mestaruusliigan kärjessä 51 pisteellä. Yhden ottelun enemmän pelannut Hurrikaani nousi jo kahden pisteen päähän.


Akaa-Volley pääsi voiton makuun kolmen perättäisen tappion jälkeen. Akaa voitti kotonaan Kokkolan Tiikerit 3-0. Kokemus oli valttia. Joni Mikkonen hakkuroi 16 pistettä, ja Ville Heiskanen kantoi päävastuun aloitussyöttöjen vastaanotossa.

Tiikerien Jiri Hänninen jatkoi vahvaa pelaamistaan ja teki 14 pinnaa. Hakkuri Edvarts Buivids oli jälleen poissa kokoonpanosta.

Team Lakkapäästä tuli sunnuntain ainoa vierasvoittaja, kun Raision Loimu kaatui 3-1. Hakkuri Jason McCarthy sai 22 pistettä kasaan. Lakkapää voitti viikonlopun molemmat ottelunsa ja kasvatti hajuraon jumbopaikkaan 10 pisteeseen.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga 20.1.2019

Akaa-Volley – Kokkolan Tiikerit 3-0
Hurrikaani-Loimaa – VaLePa 3-0
Raision Loimu – Team Lakkapää 1-3