Fedor Ivanov: Tässä passaa Lentisäijien seuraava maestro?

Featured Video Play Icon

Passari Fedor Ivanov kuuluu Suomen lentopalloilun suurimpiin lupauksiin. Kuluvalla kaudella hän on säväyttänyt Mestaruusliigassa Savo Volleyn joukkueessa.

Savo Volley koosti ”Feden” pelaamisesta kohokohtavideon, jonka voit katsella tämän jutun yläosasta tai tästä linkistä.

Mestaruusliigan passaritilastossa Ivanov on ykköspassareista toisena, edellä on vain Hurrikaani-Loimaan Matt West – melko vakuuttava suoritus kaverilta, joka täytti vastikään 18 vuotta.


Kohokohtavideosta käy selväksi, että Ivanov tykkää juhlistaa onnistumisia kunnon tuuletuksilla. Se on valmentaja Jukka Tuovisen mieleen.

– Tykkään tuosta tyylistä, se vapauttaa omaa toimintaa. Fede ottaa kehitysaskelia koko ajan, hän suorastaan kehittyy silmissä. Hän ymmärtää pelaamista todella hyvin. Hyvät peruslähtökohdat treenaamiseen ja pelaamiseen, Tuovinen kommentoi joulukuussa.

Ivanov on tuttu kaveri Suomen nuorisomaajoukkueista. Ensipiipahdukset A-maajoukkueeseenkin ovat jo plakkarissa. Tällä hetkellä hän näyttää varteenotettavimmalta ehdokkaalta jatkamaan Lentisäijien upeaa passariperinnettä, jota ovat viimeisimpinä edustaneet Mikko Esko ja Eemi Tervaportti.


Tervaportti, 29, on maajoukkueen nykyinen ykköspassari.

Lentopallo virtaa Fedor Ivanovilla verissä. Hänen isänsä Sergei Ivanov tuli aikoinaan Suomeen pelaamaan: Fedor syntyi, kun Ivanov vanhempi edusti Raision Loimua.