Siirtoaika on ohi – näin lentopallon Mestaruusliigan joukkueet muuttuivat

Kuva: CEV.lu

Siirtoaika päättyi lentopallon Mestaruusliigassa tammikuun vaihduttua helmikuuksi.

Seuraavassa yleiskatsaus siihen, miten Mestaruusliigan joukkueet ovat muuttuneet kauden alkamisen jälkeen.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga

Hurrikaani-Loimaa: Aleksi Mutka tuli liberoksi. Tärkeä yleispelaaja Eemeli Kouki viettää sairauslomaa.

VaLePa: MM-sankari Tommi Siirilä liittyi keskitorjujakaartiin. Yleispelaaja Ilari Toimela on käynyt visiitillä farmijoukkueesta.

Etta: Nuori yleispelaaja Markuss Cielavs tuli mukaan juuri ennen siirtotakarajaa. Hänen isänsä Salvis Cielavs oli takavuosina tähtipelaaja liigassa.


Loimu: Samuli Kaislasalon saatua sopimuksen Kreikkaan hakkuriksi saapui venezuelalainen Ivan ”Bomba” Marquez. Yleispelaaja Jan Helenius tuli ja meni. Hän löysi pelipaikan Virosta.

Akaa-Volley: VaLePan tapaan Akaa sai MM-kisoissa esiintyneen keskitorjujan. Sauli Sinkkonen kuuluu odotetusti joukkueen avainpelaajiin.

Tiikerit: Keskitorjuja Rami Rekomaa tuli lainalle VaLePasta. Tarve ilmeni, kun Simon Hone palasi Australiaan.

Vantaa Ducks: Uutena hakkurina pelaa brasilialainen Reynaldo. Aiempi brassihakkuri Thiago Maciel ei palannut joululomilta Suomeen, vaan solmi sopimuksen Libyan sarjaan.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga

LP Viesti: Passariksi hankittiin MM-kisoissakin esiintynyt Kris Jagubova. Tuoreempia hankintoja ovat yleispelaaja Lena Lymareva ja keskitorjuja Jenna Rosenthal. Laura Pihlajamäki pelasi keskitorjujana, kunnes sai sopimuksen Bundesliigaan.

Hämeenlinna: Ovet ovat käyneet loukkaantumisten takia tiuhaan. Viimeisimpinä tulivat maajoukkueen yleispelaaja Salla Karhu ja ranskalainen yleispelaaja/hakkuri Maeva Orle. Jo alkukaudesta saapuivat keskitorjuja Mara Green ja Katerina Kaltshenko.

LP Kangasala: Nikki Taylor värvättiin hakkuriksi, kun Taija Thomas ei täyttänyt vaatimuksia.


Pölkky: Tuomas Alatalon oli tehtävä tilaa päävalmentajana Zvonko Nikolicille. Libero Eveliina Rautiaisen kausi tyssäsi loukkaantumiseen.

OrPo: Uutena kasvona vaikuttaa yleispelaaja Tiana Dockery.

LiigaPloki: LiigaPloki ja Darian Mack purkivat välisensä sopimuksen. Tilalle astui hakkuri Alex Donaghy.

Nurmon Jymy: Jymy joutui pettymään kahdenkin ulkomaalaispelaajan kanssa (Sydney Busa ja Tai Manu-Alevao), mutta Andie Malloy tuli jäädäkseen. Lisäksi Carina Hoff on aloittamassa pelit nurmolaisjoukkueessa.

Woman Volley: Liigan hännänhuippu hakee uutta ilmettä valmentajanvaihdoksella. Päävalmentaja Juha Keihäskoski siirtyi taustajoukkoihin, ja ykköskäskijän roolin otti vanha tuttu Teemu Mäkikyrö. ”Se oli seurajohdon yhteinen päätös, jonka myös Keihäskoski ymmärsi ja hyväksyi”, Mäkikyrö kommentoi WoVon verkkosivuilla. ”Jotain oli tässä vaiheessa pakko tehdä, ja kun kassa ei riitä uusiin hankintoihin, katsottiin tämän olevan paras ratkaisu.”