Lentopalloilija Reynaldolla on suuri brasilialainen unelma, mutta seuraava askel otetaan Vantaalla

Kuva: FIVB

Lentopalloilija Reynaldo Green Rogersilla, 26, on unelma. Hän haluaa kotimaansa Brasilian maajoukkueeseen.

Haaste on valtava. Brasilia tiedetään lentopallon hallitsevaksi olympiavoittajaksi ja maailmanlistan ykköseksi.

Seuraava tavoite Reynaldon kasvutarinassa on kohtuullisempi: menestyksen kartuttaminen Vantaa Ducksin joukkueessa Suomen Mestaruusliigassa. Maanantaina Ducks tiedotti hankkineensa Reynaldon joukkueeseensa hakkuriksi.


Alkukauden Ducksin hakkurina pelasi Thiago Maciel, niin ikään Brasilian miehiä. Vaikka uusi päähyökkääjä tarttui pyydykseen, Thiagon paluu ei ole päävalmentaja Ismo Tuomisen mukaan poissuljettu mahdollisuus.

– Ihan satavarmasti sitä ei pysty sanomaan, mutta tiukille menee, koska siirtoaika loppuu. Hänelle pitää tehdä normaalit siirrot, jos hän tulee takaisin. En usko, että muita hankintoja tulee, Tuominen kertoo Lentopallo.infolle.

Karl Külaots pelasi tammikuussa oivallista hakkuripeliä. Nyt hänkin on sairastuneena sivussa.

– Ei ole kunnossa. Hänelle tehdään enemmänkin tutkimuksia, enkä osaa sanoa, milloin hän palaa, sanoo Tuominen.


Reynaldo on pelannut lentopalloa kotimaansa lisäksi Boliviassa, Kreikassa, Espanjassa, Saudi-Arabiassa ja Libanonissa.

Jos kaikki loksahtaa kohdilleen, Reynaldo ottaa tiistaina debyytissään mittaa toisesta hakkuritulokkaasta. Raision Loimun joukkueessa pelaa nyt venezuelalainen Ivan Marquez. ”Bomba” Marquez hankittiin Samuli Kaislasalon saatua sopimuksen Kreikkaan.

Vantaa Ducks majailee lentopallon Mestaruusliigassa yhdeksäntenä eli viimeisenä 15 pisteen saldolla. Seuraava saavutettava on Kokkolan Tiikerit, joka on pelannut kaksi ottelua enemmän ja koonnut 23 sarjapistettä.