Salla Karhu: Onnellinen sattuma saatteli maajoukkuepelaajan Hämeenlinnan Lentopallokerhoon

Kuva: CEV.lu

Maajoukkuepelaaja Salla Karhun päätyminen takaisin Hämeenlinnan Lentopallokerhoon oli onnellisen sattuman tulos.

Karhu aloitti kautensa Ranskan liigan Quimperissa. Kaksi viikkoa sitten kävi kuitenkin selväksi, että hän palaa Kerhoon, joukkueeseen, jossa hän oli voittamassa Suomen mestaruutta viime keväänä.

Lentopallokerhon pelaajahankinta tuotti yllättäen tuplatuloksen. Sen seuran manageri Ville Kalliomäki vahvistaa.

– Sallan paluu oli sattumaa. Neuvottelimme Maeva Orlen hankkimisesta, ja hänellä sattuu olemaan sama agentti kuin Sallalla, Kalliomäki kertoo Lentopallo.infolle.

– Kun joulun aikaan tapasin Sallan, sanoin, että takaisin saa tulla koska vaan. Salla jäi sitä miettimään. Ja sitten agentin kautta selvisi, että Quimper luopuu Sallasta, jos saa pelaajan tilalle.

Niin kävi, että Kerhoon siirtyivät sekä Salla Karhu että Maeva Orle. Quimper puolestaan hankki Anna Maria Spanoun. Myös libero Saana Koljonen jätti äskettäin Quimperin.

Avainpelaaja myös maajoukkueessa

Yleispelaaja Salla Karhu, 24, on noussut nopeasti avainpelaajaksi Suomen maajoukkueessa. Hän näytteli tärkeää roolia Euroopan kultaisessa liigassa ja kisapaikkaan johtaneissa EM-karsinnoissa.

Kuluvalla kaudella Hämeenlinna pelaa lentopallon Mestarien liigassa. Nykymuotoiseen Euroopan ykköskisaan on aiemmin päässyt suomalaisista naisjoukkueista vain LP Viesti.

hämeenlinna, kazan, lentopallo, mestarien liiga, liput

Tiistaina Hämeenlinna pelaa Mestarien liigaa vieraissa Eczacibasi VitrA Istanbulia vastaan. Istanbulin joukkue on yksi maailman parhaista: se sijoittui seurajoukkueiden MM-turnauksessa pronssille.