Hämeenlinna iski seurahistoriaa lentopallon Mestarien liigassa

Kuva: CEV.lu

Hämeenlinnan Lentopallokerho on tehnyt seurahistoriaa. Hämeenlinna otti tiistaina ensimmäisen sarjapisteensä lentopallon naisten Mestarien liigassa.

Kotiottelussaan venäläistä Uralotshka Jekaterinburgia vastaan Hämeenlinna hävisi erin 2-3.


Kotijoukkue vei ensimmäiset erät pistein 25-19 ja 25-21, mikä varmisti sarjapisteen. Kivikova Jekaterinburg – moninkertainen Mestarien liigan voittaja ja maansa mestari – sai kuitenkin rivinsä järjestykseen ja vei seuraavat erät 25-21, 25-20 ja 15-5.

Avauskokoonpanossa Hämeenlinnalla pelasivat passari Pauline Martin, hakkuri Maeva Orle, yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Emmi Riikilä, keskitorjujat Mara Green ja Katerina Kaltshenko sekä libero Julia Porsanger.

Kokkonen oli Kerhon tuotteliain tehtyään 17 pistettä. Tehokkaimmaksi nousi Maeva Orle, jonka oma peli jäi 11 pinnaa hyvän puolelle.

Kovakätinen Hanna Klimets osoittautui pahaksi pideltäväksi. Hän paukutti Jekaterinburgin ja koko ottelun parhaana 24 pistettä.

Alkulohko-ottelu oli Hämeenlinnalle kuudes ja viimeinen. Lohkon kärkipaikan vei ylivoimaisesti Eczacibasi VitrA Istanbul, joka voitti kaikki kuusi otteluaan ja hävisi yhteensä vain kolme erää.


Lohkossa Kazanin Dynamo sijoittui toiseksi, Jekaterinburg kolmanneksi ja Hämeenlinna neljänneksi. Matteo Pentassuglia valmentaa Hämeenlinnaa.

Lentopallon nykymuotoisessa Mestarien liigassa ovat suomalaisista joukkueista pelanneet aiemmin vain naisten LP Salo (LP Viesti) ja miesten Ford Store Levoranta Sastamala (VaLePa).

VaLePa on ainoa suomalaisjoukkue, joka on pystynyt otteluvoittoon. Joulukuussa 2017 VaLePa voitti kotiottelussaan kreikkalaisen PAOK Thessalonikin erin 3-2.

Suomalaisten joukkueiden kausi eurokentillä päättyi tiistaiseen otteluun. Mukana oli kaikkiaan yhdeksän joukkuetta.