Tuomas Sammelvuo ja Lauri Kerminen kahden erävoiton päässä eurocupin loppuottelusta

Kuva: CEV.lu

Valmentaja Tuomas Sammelvuon ja libero Lauri Kermisen edustama venäläisjoukkue Kuzbass Kemerovo harppasi tiistaina kohti lentopallon CEV Cupin loppuottelua.

Välierän ensimmäisessä osaottelussa kotikentällään Kuzbass voitti turkkilaisen Galatasarayn erin 3-1.

Finaalipaikka on Kuzbassin omissa käsissä: voitto Turkissa tietää varmasti etenemistä loppuotteluun. Myös 2-3-tappio riittää. Jos Galatasaray voittaa 3-0 tai 3-1, finalisti ratkaistaan ns. kultaisessa erässä.


Tiistaisessa ottelussa libero Kerminen pelasi tutusti koko ottelun. Pistehai oli yhtä tutusti hakkuri Viktor Poletajev, joka ylsi tällä kertaa 20 pisteeseen.

Kuzbass Kemerovo kirjoittaa historiaa ottelu ottelulta, sillä se pelaa seurahistoriansa ensimmäistä kertaa eurokentillä.

Sammelvuo on ollut viime aikoina otsikoissa. Venäläismedia Ria Novostin tietojen mukaan ”Köpi” nimitetään Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi lähiaikoina. Sammelvuo valmentaa tunnetusti myös Suomen maajoukkuetta.


Myös CEV Cupin toisessa välierässä nähdään suomalaisväriä: finaalipaikasta vääntävät passari Eemi Tervaportin edustama Olympiakos (Kreikka) ja Trentino Itas (Italia).

Trentino komensi Olympiakosin isännöimässä avausosassa ja voitti puhtaasti erin 3-0. Tervaportti pelasi täyden ottelun.

Välierien toiset osaottelut pelataan ensi tiistaina. Lentopallon CEV Cup on Mestarien liigan jälkeen Euroopan tärkein seurajoukkuekilpailu.