”Ei yritetty räkänokkahommia” – Ettan mitalivalmentaja Olli Kuoksa

Kuva: Erkki Kuoksa

Oululaista Ettaa lentopallon Mestaruusliigassa valmentava Olli Kuoksa tuuletti tulisesti tiistaina. Etta voitti välieräsarjassa Hurrikaani-Loimaan ja eteni ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan SM-loppuotteluihin.

Tiistainen 3-2-kotivoitto ja finaalipaikan varmistuminen olivat aivan erityisiä asioita varsinkin Kuoksalle sekä kokeneelle Anssi Hakalalle, joka päättää pelaajauransa tähän kauteen.

– Aika hienolta tuntuu. Uskomaton juttu, että pelataan näin rajallisilla resursseilla ja mennään finaaliin. Jos joku jäi tästä sarjasta kylmäksi, ihmettelen, Kuoksa sanaili lehdistötilaisuudessa.

– Hurrikaanille iso kiitos reilusta sarjasta. Yleensä tasaisissa sarjoissa aletaan yrittää kaiken maailman räkänokkahommia, mutta nyt ratkaistiin urheilullisesti. Ehkä joukkueemme on kohdannut kaudella enemmän henkisiä railoja kuin Hurrikaani. Olisiko se sitten ollut ratkaisu, pyöritteli Kuoksa.

Jussi Heino valmensi ensimmäisellä Hurrikaani-kaudellaan joukkueen runkosarjan voittoon. Hän myönsi, että finaalipaikka meni oikealle joukkueelle.

– Ehdottomasti parempi meni jatkoon. Paras seitsemästä on lahjomaton systeemi. Harmittaa tietysti pelaajien ja seuran puolesta. Toisaalta emme tänään voittoa ansainneetkaan, Heino sanoi viitaten lopun virheisiin.

Etta vei välieräsarjan nimiinsä otteluvoitoin 4-2.

Lentopallon Mestaruusliigan loppuotteluissa kohtaavat Etta ja hallitseva mestari VaLePa. Hurrikaani pelaa pronssiottelusarjan Savo Volleyta vastaan. Finaalisarjan voittaminen vaatii neljä otteluvoittoa ja pronssiottelusarjan kaksi.