Pölkky Kuusamo voitti SM-pronssia – seurahistorian ensimmäinen lentopallomitali

Kuva: CEV.lu

Pölkky Kuusamo on saavuttanut lentopallon naisten SM-pronssia. Pölkky voitti Mestaruusliigan pronssiottelusarjassa Oriveden Ponnistuksen.

Pronssimitali varmistui tiistaina Pölkyn kukistettua OrPon vieraissa erin 3-1. Alla oli 3-0-kotivoitto, joten ottelusarja meni kuusamolaisjoukkueen nimiin suoraan voitoin 2-0.

Lentopallon SM-mitali on Pölkylle (Kuusamon Pallo-Karhujen sponsoroitu edustusjoukkue) seurahistorian ensimmäinen.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Pölkyn kauteen mahtuivat myös hyvät pelit eurokentillä. Eurocupien kolmostasolla Challenge Cupissa joukkue sijoittui yhdeksänneksi pudotettuaan jatkosta Antwerpin ja Budapestin joukkueet.

Viime kauden jälkeen Pölkky Kuusamo uusiutui käytännössä täysin. Kun tärkeä yleispelaaja Essi Helminen vielä missasi lähes koko kauden ja libero Eveliina Rautiainen loukkaantui syksyllä, sesonki luovittiin läpi paljolti kansainvälisten hankintojen voimin.

Puertoricolainen passari Jennifer Nogueras tuli hätiin aivan kauden alla, kun ruotsalaispassari Fanny Andersson oli saanut lähtöpassit. Nogueras nousi yhdeksi avainpelaajista. Katso pronssijoukkueen kokoonpano tästä.

Lisäkuohuntaa tuli tammikuussa. Pölkyn ja valmentaja Tuomas Alatalon tiet erosivat. Päävalmentajan paikan otti Zvonko Nikolic.

– Seurajohto odotti, että tällä joukkueella pelin ja tulosten pitäisi olla vielä parempia. Olin kertonut voivani astua sivuun, jos seura kokee sen olevan paras ratkaisu, Alatalo kertoi Lentopallo.infolle.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Pudotuspelit Pölkky aloitti pudottamalla LP-Vampulan. Kun välieräsarjassa tuli tappio Hämeenlinnan Lentopallokerholle, joukkue päätyi taistelemaan pronssista.

OrPolle kertyi lentopallon kaudesta 2018–2019 liigan neljäs sija sekä Suomen cupin mestaruus.

Finaalisarjassa lentopallon naisten Suomen mestaruudesta taistelevat LP Viesti ja Hämeenlinnan Lentopallokerho.