Lentopallon Mestaruusliiga: Mestarijoukkue VaLePan valmentaja vaihtuu

Kuva: Hannu Moilanen

Janne Kangaskokosta tulee VaLePan päävalmentaja lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

VaLePa varmisti vastikään kolmannen perättäisen Suomen mestaruutensa. Kaudella 2018–2019 joukkuetta valmensi slovenialainen Radovan Gacic. Gacicin VaLePa-ura jää yhteen kauteen perhesyistä.

– Tyttäret Anna ja Pia sekä vaimo Alexandra ovat kauden ajan Sloveniassa. Tapaamisia perheen kanssa on kiivaassa ottelurytmissä liian harvoin. Tuntuu, että nyt on se hetki, jolloin on syytä käyttää enemmän aikaa perheelle, Radovan Gacic perustelee päätöstään.

– Tiedän, että VaLePan liigajoukkue on hyvissä käsissä Jannen huomassa.

Janne Kangaskokko (s. 1983) on ollut VaLePan valmennustöissä jo neljä kautta. Kakkosvalmentajapestin lisäksi hän on toiminut junioripäällikkönä sekä kakkosjoukkueen päävalmentajana. Kangaskokolta löytyvät liikunnanohjaajan AMK-tutkinto sekä valmentajan VAT-ammattitutkinto.

Pelaajana Kangaskokko voitti kultaa Santasportissa ja Sun Volleyssa. Hän pelasi pääosin hakkurina, mutta ajoittain myös keskitorjujana ja yleispelaajana.

Tuoretta lentopallon SM-kultaa VaLePa juhli lauantaina Vammalan torilla. Tilaisuudessa juhlistettiin myös seuran B-poikien Suomen mestaruutta.