Yleisöäänestys: Mikko Esko lentopallon Mestaruusliigan paras pelaaja 2019

Kuva: CEV.lu

Verkkolehti Lentopallo.infon lukijat äänestivät Mikko Eskon lentopallon Mestaruusliigan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2018–2019.

Suomen mestari VaLePaa edustava Esko nousi ylivoimaiseksi ykköseksi sekä kokonaisäänestyksessä että passarien kategoriassa. Passariluokassa hän keräsi peräti 77,1 prosenttia annetuista äänistä.

VaLePan kauteen mahtui runsaasti mutkia. Juuri ”Meskon” kaltaisten pelaajien ansiosta paketti pysyi kasassa, ja tie vei jälleen SM-kultaan. Eskolla on neljä Suomen mestaruutta, vaikka monta vuotta kului kansainvälisillä huippukentillä. VaLePan lisäksi hän on ollut voittamassa SM-kultaa Keski-Savon Paterissa.

Ulkomaisissa liigoissa Mikko Esko passasi vuosina 2001–2015. Kolutuiksi tulivat niin Italian kuin Venäjän huippuliigat. Lisäksi Esko pelasi Belgian, Turkin ja Saksan sarjoissa.

Lentopallon Mestaruusliigan kaudella 2018–2019 VaLePa sijoittui runkosarjassa toiseksi. Pudotuspeleissä joukkue voitti Kokkolan Tiikerit, Savo Volleyn ja lopulta finaalisarjassa Lentopalloseura Ettan.

Juuri Ettassa pelannut Antti Ronkainen oli äänestyksessä toinen ylivoimainen valinta. Hän keräsi yleispelaajien kategoriassa 48,5 prosenttia annetuista äänistä.

Lentopallo.infon lukijoiden äänestystulokset kertovat hyvää suomalaisesta lentopalloilusta. Sekä miesten että naisten ykkössuosikiksi nousi suomalainen pelaaja, ja valitut edustavat kokemusjanan vastakkaisia päitä. Mikko Esko on 40-vuotias, kun taas naisten lentopalloliigan parhaalla, Suvi Kokkosella, on ikää vasta 19 vuotta.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga: Kauden parhaat pelaajat 2018–2019

Passari: Mikko Esko
Hakkuri: Antti Ropponen
Yleispelaajat: Antti Ronkainen ja Erik Sundberg
Keskitorjujat: Tommi Siirilä ja Markus Kaurto
Libero: Taichi Kawaguchi

Äänestystulos edustaa ainoastaan Lentopallo.infon lukijoiden kantaa. Kaikille avoin äänestys toteutettiin julkaisijan laatimalla internetlomakkeella. Ketä tahansa Mestaruusliigassa pelannutta pelaajaa sai äänestää. Ääniä annettiin kaikkiaan 2 393.