Lentopallon miesten Mestaruusliiga: Kauden parhaat pelaajat 2018–2019

Lentopallon miesten Mestaruusliiga päättyi VaLePan mestaruusjuhliin. Verkkolehti Lentopallo.infon vuotuisen tähdistön äänestivät lukijat.

Tässä tulevat lentopallon miesten Mestaruusliigan parhaat pelaajat kaudella 2018–2019.

Paras passari ja kauden paras pelaaja: Mikko Esko, VaLePa

Koska Esko sai koko vaalissa suhteellisesti suurimman äänimäärän, kuuluu hänelle vuoden liigapelaajan kunnia. Nelikymppinen maestro oli taas kerran pelipaikalla omaa luokkaansa. Voittamisen tahto ei ole kadonnut minnekään. Liikkuvuus, pelisilmä ja täydellinen tekniikka takaavat, että namupassi lähtee pahastakin tilanteesta. Mestari.

Paras hakkuri: Antti Ropponen, Hurrikaani-Loimaa

”Ranelta” verratonta suoritusvarmuutta koko kauden. Ropponen sijoittui Mestaruusliigan hakkuritilaston ykköseksi sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä, joten runkosarjavoiton himmeneminen pronssiksi ei ollut ainakaan päähyökkääjästä kiinni.

Paras keskitorjuja: Tommi Siirilä, VaLePa

Oli VaLePan ja suomalaisen liigalentopalloilun onni, että Siirilä tuli maailmalta Suomeen. Pelipaikallaan hän ei kalpene kenellekään kansainvälisilläkään kentillä. Piipahdus kotimaan sarjassa jäänee kauden mittaiseksi.

Keskitorjuja: Markus Kaurto, VaLePa

Atleettinen keskimies teki kovaa jälkeä, vaikka terveysongelmia on piisannut. Keskihyökkääjänä kenties Suomen paras. Maajoukkueellakin olisi Kaurtolle käyttöä, mutta mies jäi toistaiseksi sivuun oma-aloitteisesti.

Paras yleispelaaja: Antti Ronkainen, Lentopalloseura Etta

MM-kisoissakin pelannut Ronkainen kuului Ettan hopeataipaleen avainhenkilöihin. Aloitussyötön vastaanoton lisäksi hoitelee tulisia hyökkäyksiä nelospaikalta. Tällä hetkellä varma valinta vastuurooliin Suomen maajoukkueessa.

Yleispelaaja: Erik Sundberg, VaLePa

Pitkä ja tekninen ruotsalaisyleispelaaja nauttii suosiota. Äänestyksessä taakse jäivät Niko Suihkosen (VaLePa) ja Eetu Pennasen (Etta) kaltaiset kaverit. Vastustaja pommitti usein aloitussyötöillä, mutta ihailtavasti Sundbergin pokka piti.

Paras libero: Taichi Kawaguchi, Savo Volley

Japanin herhiläinen nostaa takakentältä vaikka herneen. Savo Volleyn debyyttikausi hurmasi ajoittain, ja Kawaguchin puolustukset nostivat fiilistä entisestään. Koko kauden mittakaavalla Savo Volleyn varmin suorittaja.

Suomen mestari VaLePan lisäksi mitaleille ylsivät Lentopalloseura Etta (hopeaa) ja Hurrikaani-Loimaa (pronssia).

Lentopallon miesten Mestaruusliiga: Kauden parhaat pelaajat 2018–2019

Passari: Mikko Esko
Hakkuri: Antti Ropponen
Yleispelaajat: Antti Ronkainen ja Erik Sundberg
Keskitorjujat: Tommi Siirilä ja Markus Kaurto
Libero: Taichi Kawaguchi

Äänestystulos edustaa ainoastaan Lentopallo.infon lukijoiden kantaa. Kaikille avoin äänestys toteutettiin julkaisijan laatimalla internetlomakkeella. Ketä tahansa Mestaruusliigassa pelannutta pelaajaa sai äänestää. Ääniä annettiin kaikkiaan 2 393.