Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Hämeenlinnan Lentopallokerho pelaa ensi kaudella taas Katja Kylmäahon passien tahtiin.

Kerho tiedotti maanantaina, että passari Kylmäaho palaa Hämeenlinnaan pelattuaan kaksi vuotta Saksassa ja Sveitsissä. Hämeenlinnasta Kylmäaholla on muun muassa Suomen mestaruus keväältä 2016.

Kylmäaho kuuluu myös äskettäin nimettyyn Suomen maajoukkueryhmään. Suomen naisten lentopallomaajoukkue valmistautuu Euroopan kultaiseen liigaan sekä EM-kisoihin.

Toinen passari Hämeenlinnalla on näillä näkymin nuori Jenna Ylivainio. Hänet nostetaan ykkösjoukkueen vakiopelaajaksi seuran omista junioreista. Hän piipahti kentällä jo menneellä kaudella.

Valinnat merkitsevät sitä, ettei ranskalaispassari Pauline Martinia nähtäne enää Kerhon peliasussa. Hän pelasi joukkueessa yhden kauden ja oli tuomassa Hämeenlinnaan SM-hopeaa.

Hallitseva Suomen mestari LP Viesti on hankkinut libero Eveliina Rautiaisen. Hänen viime kautensa Pölkky Kuusamossa meni pipariksi loukkaantumisen (joka tuli nimenomaan Salossa) takia. Rautiainen on ollut kahdesti voittamassa SM-kultaa.

Lisäksi Viestiin tulee kaksi nuorta keskitorjujaa: Nea Haatainen ja Inka Mehtola.

LP Viesti kertoo etsivänsä vielä uusia pelaajia. Kovin haaste on uuden hakkurin löytäminen. Virolaistähti Kertu Laak matkaa muihin maisemiin. Toisaalle suuntaavat lisäksi passari Kristsina Jagubova ja keskitorjuja Pilvi Kettunen.

Avainpelaajista Salossa jatkavat ainakin passari Viktoria Tutshashvili, libero Hillaelina Hämäläinen ja keskitorjuja Anna Czakan. Lisäksi jatkosopimukset on Veda Mansikkaviidalla, Milja Piesasella, Lotta Piesasella ja Netta Laaksosella.

Lentopallon miesten Mestaruusliigan pronssimitalistin Hurrikaani-Loimaan joukkueessa jatkavat ainakin Eemeli Kouki, Henrik Porkka, Jesse Mäntylä ja Karri Kutinlahti.

Mestarijoukkue VaLePan päävalmentajana aloittaa Janne Kangaskokko. Slovenialainen Radovan Gacic jättää joukkueen perhesyistä.