”Kausi oli todella haasteellinen” – Erik Sundberg siirtymässä VaLePasta

Lentopalloilija Erik Sundberg saattaa jättää VaLePan. Yleispelaajalla ei ole toistaiseksi seurajoukkuetta tulevalle kaudelle.

Pitkä ja tekninen Sundberg on pelannut VaLePassa kaksi kautta. Molemmilla kausilla tuli Suomen mestaruus sekä paikka Lentopallo.infon tähtikokoonpanoon.

– Tällä hetkellä on epäselvää, mihin joukkueeseen päädyn ensi kaudeksi. Nyt täytyy vaan keskittyä lepäämiseen ja palautumiseen, Sundberg totesi Ruotsin lentopalloliiton verkkosivuilla.

– Kultamitalin saavuttaminen tuntuu hienolta. Pitkä kausi on ohi. Matseja oli äärimmäisen paljon, ja joukkueella oli paljon loukkaantumisia. Se teki kaudesta todella haasteellisen, hän lisää.

Yhä enemmän haasteita on tulossa. Sundberg valittiin Ruotsin maajoukkueeseen, joka valmistautuu ottelusarjaan Tanskaa vastaan. Menneellä kaudella Mestaruusliigassa pelanneista maajoukkuepaikan sai myös Raision Loimun yleispelaaja Victor Lindberg.

Ruotsin miehillä ei ole paikkaa maajoukkueiden kesäturnauksiin.

Ruotsin lentopallonaiset ovat sen sijaan mainiossa nosteessa. Viime kesänä sinikeltaiset voittivat Euroopan hopeisen liigan ja nousivat kultaiseen liigaan. Uutena päävalmentajana on aloittanut italialainen Ettore Guidetti.

– Uskomattoman hauskaa! Mielestäni Ruotsilla on erittäin nuori ja lupaava joukkue. Uskon, että yhteistyöstämme tulee hyvää, Guidetti intoili.

Euroopan kultainen liiga on lentopallon kesäisten maajoukkuekilpailujen kakkostaso. Ottelut alkavat toukokuun lopulla.