”Kovaa, korkealta ja monipuolisesti” – Sammelvuon ja Kermisen joukkueen hakkuri takoo tulosta

Kuva: CEV.lu

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo ja libero Lauri Kerminen kuuluvat Kuzbass Kemerovon avainhenkilöihin Venäjän lentopalloliigan mestaruustaistossa. Valtavaan rooliin nousee myös hakkuri Viktor Poletajev.

Perjantaina Kuzbass siirtyi ”Superliigan” finaaleissa voitoin 2-0 johtoon mahtiseura Kazanin Zenitiä vastaan. Poletajev pommitti 3-1-voitossa 23 pistettä ja päätti hyökkäyksensä peräti 63-prosenttisesti pisteeseen.

Vasenkätinen Poletajev, 23, sai kehut jopa vastustajalta, Zenitin Vadim Lihosherstovilta.

– Poletajev hyökkää kovaa, korkealta ja monipuolisesti. Sen takia niin monet hänen hyökkäyksistään tuottavat pisteitä, Lihosherstov kommentoi lehdistölle.

Perjantaisen ottelun jälkeen Sammelvuo ei antanut kommentteja. Puheet hoiti valmennustiimiin kuuluva Oleg Mikanovitsh. Häntä ei yllätä, vaikka Kuzbass johtaa suurensuurta ennakkosuosikkia.

– Miten niin sensaatio? Tähänhän olemme pyrkineet koko kauden ajan. Teimme vähän virheitä, joten paketti pysyi kasassa. Nyt ei saa herpaantua, vaan jokaiseen otteluun on keskityttävä täysillä, Mikanovitsh sanoi.

Kazanin Zenitiä valmentava Vladimir Alekno pitää vielä mestaruushaaveet elossa.

– Kuzbass tekee kaiken hyvin, joten meillä ei ole varaa virheisiin. Olemme olleet aiemminkin vaikeissa tilanteissa ja voittaneet isoja kisoja. Mahdollisuus voittoon on nytkin, Alekno aprikoi.

Zenitissä pelaa maailman huippuja kuten Maksim Mihailov ja Aleksander Butko (Venäjä), Matt Anderson (USA) sekä Earvin Ngapeth (Ranska). Superliigan runkosarjassa joukkue voitti 26 ottelustaan 25. Kansallisen mestaruuden se on vienyt viidesti perättäin.

Kolmas ja mahdollisesti ratkaiseva Venäjän lentopalloliigan loppuottelu kamppaillaan Kuzbassin kotihallissa tiistaina. Kuzbass Kemerovo pelaa ensimmäistä kertaa finaalisarjassa.