Karelian Hurmos ja Puijo Wolley lentopallon Mestaruusliigaan

Kuva: CEV.lu

Lentopallon Mestaruusliiga saa ensi kaudeksi kaksi uutta joukkuetta: miesten Karelian Hurmoksen ja naisten Puijo Wolleyn.

Menneellä kaudella joukkueet voittivat 1-sarjan mestaruudet ja saivat oikeuden anoa liigapaikkaa.

Sunnuntaina Mestaruusliiga kertoi verkkosivuillaan Hurmoksen ja Puijon olevan ”uudet liigaseurat” ja että ne ”lähtevät liigaan”.

Mikäli kaikki Mestaruusliigassa pelillisesti paikkansa säilyttäneet joukkueet saavat lisenssit, sekä miesten että naisten Mestaruusliiga pelataan kaudella 2019–2020 kymmenen joukkueen voimin. Viime kaudella molemmissa liigoissa oli yhdeksän ryhmää.

Joensuulainen Karelian Hurmos koki talousvaikeuksia kauden aikana, mutta loppua kohden yritysyhteistyö ja kasvaneet lipputuotot paransivat tilannetta oleellisesti. Kun vielä organisaatiomuutos toteutettiin – Hurmoksen naiset yhdistyivät Joen Jujuun – mahdollistui miesten joukkueelle liigapaikan tavoittelu.

Naisten liigakarsinnoissa toisen sijan ja 1-sarjan mestaruuden saavuttanut kuopiolaisseura Puijo Wolley pani hihat heilumaan pian kauden päätyttyä. Seura valitsi uudeksi päävalmentajakseen Jukka Lehtosen. Lehtonen päätti ansiokkaan pelaajauransa viime kauteen.

Mestaruusliiga kertoo, että liigaseurat käsittelivät lentopallon pääsarjan kehittämistä seminaarissa viikonloppuna. Mahdollisista uudistuksista tulee tietoa kevään aikana.