EM-lentopallo: Suomi riisti sarjapisteen huippujoukkueelta – loistonäkymät ratkaisuotteluihin

Kuva: CEV.eu

Suomen naisten taival lentopallon EM-kisoissa on alkanut odotetusti kahdella tappiolla. Näkymät ovat silti erittäin hyvät.

Perjantaina maailmanmestari Serbia voitti Suomen erin 3-0, ja lauantaina EM-pronssimitalisti Turkki löi taululle lukemat 3-2. Ankarassa käydyssä ottelussa eräpisteet menivät 26-24, 25-15, 20-25, 21-25 ja 15-10.

Kahden erän voittaminen tietää Suomelle yhtä sarjapistettä. Se voi koitua vielä kullanarvoiseksi.

Lauantaina Suomi tarjosi tosipaikassa eurooppalaiselle huippujoukkueelle täyden vastuksen. Viimeistään tämä kamppailu todisti, että Suomi taistelee realistisesti pudotuspelipaikasta lentopallon EM-kisoissa.

Esitys oli Suomelta ennen kaikkea upea joukkuesuoritus. Turkki ei ollut millään osa alueella huimasti parempi. Suomelta voi nostaa jokaisen pelaajan tähdeksi.

Suomi avasi ottelun kokoonpanolla, jossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen, keskitorjujat Roosa Laakkonen ja Michaela Madsen, yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Salla Karhu sekä libero Roosa Koskelo.

Vaihtopelaajista Anna Czakan kävi useaan otteeseen hiillostamassa Turkkia todella vaikeilla aloitussyötöillä.

Korhonen teki 19, Kokkonen 16, Laakkonen 14 ja Karhu 12 pistettä. Loistavasti pelannut Laakkonen saalisti viisi torjuntapistettä. Turkki pommitti Kokkosta aloitussyötöillä, mutta nuori yleispelaaja antoi monen monta kertaa rahasta takaisin.

Turkin Ebrar Karakurt nautti haasteesta ja inspiroitui 26 pisteeseen.

Piinkovan kisa-avauksen jälkeen Suomella alkavat nyt ratkaisuottelut. Sunnuntaina Suomi kohtaa Kreikan, tiistaina Ranskan ja torstaina Bulgarian. Otteluista on tultava käytännössä kaksi voittoa, jotta paikka pudotuspeleihin aukeaa.

Kaikista lohkoista neljä parasta joukkuetta jatkavat ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle, neljännesvälieriin.