Lauri Kerminen Suomen paras pelaaja lentopallon EM-kisoissa 2019

Kuva: CEV.eu

Libero Lauri Kerminen oli Suomen paras pelaaja lentopallon EM-kisoissa syksyllä 2019. Tätä mieltä ovat Lentopallo.infon lukijat.

Kymmenet tuhannet lentopallon ystävät seurasivat Suomen EM-taivalta Lentopallo.infossa, ja suurta suosiota nautti suosikkiäänestyskin. Kaikille avoimessa vaalissa Kerminen sai 27,4 prosenttia annetuista äänistä.

Puolustuspelin spesialistina Kerminen, 26, näytteli tärkeää roolia Suomen pelin toimivuudessa lentopallon EM-kisoissa. Etenkin ”Laten” kenttäpuolustussuoritukset olivat parhaimmillaan ällistyttäviä – sellaisia häneltä on totuttu näkemään maajoukkueessa jo monen vuoden ajan.

Vuosi on ollut Kermiseltä nappisuoritus. Hän oli paras suomalainen myös päättyneellä seurajoukkuekaudella.

Seurajoukkuetasolla Kerminen edustaa venäläistä Kuzbass Kemerovoa. Keväällä Kemerovo voitti – valmentajanaan Tuomas Sammelvuo – sensaatiomaisesti Venäjän liigamestaruuden, ja Kerminen kuului avainpelaajiin. Ammattilaisena hän on pelannut myös Ranskan liigassa.

Kotimaan kentillä Suonenjoen Vasaman kasvatti on juhlinut Suomen mestaruutta Kokkolan Tiikereissä.

Suomen joukkueen kolmen kärjen äänestyksessä täydensivät keskitorjuja Tommi Siirilä (26,5 % annetuista äänistä) ja yleispelaaja Antti Siltala (22,5).

Lentopallossa tärkeintä on tietenkin joukkueen suoritus. Joel Banksin valmentama Suomi täytti EM-kisoissa päätavoitteensa ja saavutti paikan pudotuspeleihin eli Euroopan 16 parhaan joukkoon. Neljännesvälierissä Ranska voitti Suomen 3-0.

Sana on vapaa

Äänestyksen yhteydessä yleisöllä oli myös tilaisuus kommentoida Suomen kisaesityksiä.

Vastanneista 54,4 prosenttia oli sitä mieltä, että Suomen kisamenestys oli odotetun kaltainen. Odotettua paremmaksi menestyksen koki 42,1 prosenttia. Vastanneista 3,5 prosenttia odotti vielä parempaa menestystä.

Seuraavassa poimintoja Lentopallo.infon lukijoiden aatoksista.

– Pelit paranivat koko ajan, itseluottamus kasvoi onnistumisten myötä. Koko joukkue valmentajilleen onnistui hyvin.

– Tuollaisella syötöllä ei huippumaita vastaan pärjätä alkuunkaan, lisäksi laitatehot ja vastaanotto ovat heikkoja. Sijoitus oli odotettu ja ainoa heikompi hetki oli Valko-Venäjä ottelun loppuerät.

– Ailahtelevaa. Syöttövirheitä aivan liikaa. Iskuvoimaa lisää ja järkeä hyökkäyksiin. Ei aina tarvitse hyökkäystä päättää epäonnistuneisiin iskuihin. Peippejä jäi liian paljon kenttään. Peli-ilo miellytti ja ”Sillin” esitykset, Silli toi säpinää kentälle. Sivulalle myös pisteet, Siirilä hyvä keskellä, mutta syötöt liian usein epäonnistuneita. Jatkoon iloa ja harjoitusta syöttöihin.

– Valko-Venäjä-ottelua lukuun ottamatta esitykset olivat ilahduttavia. Kaikki pelaajat nostivat tai pitivät pelitasonsa. Ehkä Ronkaiselta odotin enemmän.

– Upeaa peliä ennakkotilanteesta huolimatta. Nyt annettava Banksille aikaa ja hyvä tulee kotikisoihin mennessä.

– Sukupolvenvaihdos menossa. Pitkiä yleispelaajia tarvitaan, urheilullisia ja voimakkaita. Näin on huippumailla.

– Hieman turhan paljon vaihtelua pelaamisen tasossa, mutta välillä myös uskomattoman hienoa taistelua

– Hyvää nousujohteista peliä. Ratkaisupallot vaan pitäisi pää kylmänä tappaa, eikä hipsutella. Syöttövirheitä tuli myös liian paljon. Riskejä pitää ottaa, mutta perussuoritukset kuntoon.

– Aaltoilevaa mutta kumminkin odotettua parempaa! Varmasti suomalaisfanit paikan päällä auttoivat miehiä etenemään mutta vielä paljon töitä. Hieman ihmettelen Joel Banksin vaihtojen vähyyttä.

– Jotain psyykkistä valmennusta olisi hyvä saada joukkueelle, että sitten henkinen ilme olisi parempi ja näkyisi hymyilynä ja ryhtinä.

– Hieno sekoitus kokemusta ja kokemattomuutta. Mahtavaa, että kaikki pelaajat saivat käydä kentällä tämäntasoisessa turnauksessa. Tuloksesta tässä vaiheessa viis. Toivottavasti valmentaja saa jatkaa, koska hän on taktisesti niin taitava.

– Ihanaa tsemppaamista välillä. Hiilestä hioutuu vielä timantti. Moni pelaajista ylsi hienoihin suorituksiin mutta asennepuolella itseluottamusta tiukkoihin paikkoihin lisää. Ja sitähän saa vain pelaamalla kovia joukkueita vastaan. Myötätuulta jokaiselle!

– Siirilän ykköshyökkäykset jäivät päällimmäisinä mieleen. Valko-Venäjä-ottelu osoitti, että henkisellä puolella on vielä opittavaa, että pää kestää selkeän johdon voittoon asti.

– Nuoret pelasivat ennakkoluulottomasti ja hyvin. Heitä olisi voinut peluuttaa enemmänkin.

– Erinomaista keskihyökkäyspeliä ja rohkeaa taistelua. Joel Banks on aktiivinen ja positiivinen valmentaja, joka on tuonut yritteliään ja virheitä pelkäämättömän ilmapiirin joukkueeseen.