Tuomas Sammelvuon ja Venäjän taival päättyi pettymykseen lentopallon EM-kisoissa

Kuva: CEV.eu

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä putosi lentopallon EM-kisoista yllättäen jo puolivälierissä.

Maanantaina Ljubljanassa kotijoukkue Slovenia yltyi hurmokseen ja kaatoi hallitsevan Euroopan mestarin erin 3-1.

Yleisön pauhussa Sammelvuon miehistö löysi oman tasonsa vain hetkittäin. Epätyypillisiä virheitä tuli pelin kaikilla osa-alueilla, ja Slovenia käytti saamansa tilaisuudet säälimättä hyväkseen.

Tine Urnaut ja Klemen Cebulj johtivat Slovenian tulitusta ja tekivät 12 hyökkäyspistettä mieheen. Venäjän hakkuri Viktor Poletajev viimeisteli 20 pinnaa.

Ottelun jälkeen Sammelvuo myönsi auliisti, että Slovenia oli vahvempi.

– Meillä oli suuria vaikeuksia hyökkäyksessä kahdessa ensimmäisessä erässä. Vastustaja oli tänään paljon parempi, Sammelvuo kommentoi.

– Tiesimme, että he tulevat syöttämään hyvin. Slovenia hyökkäsi hyvin isosta passista ja pystyi ohittamaan torjuntamme. Urheilu on mielenkiintoista. Ensin voitetaan helposti, sitten seuraavassa ottelussa on täyttä sotaa alusta alkaen.

Tuomas Sammelvuo, Suomen maajoukkueen pitkäaikainen luottopelaaja ja päävalmentaja, aloitti Venäjän luotsina kesällä. Ennen EM-kisoja hän ehti jo johdattaa joukkueen huippuliiga Volleyball Nations Leaguen mestaruuteen ja olympiakarsintojen voittoon. Maajoukkuekauteen kuuluu vielä maailmancup.

Maailmancupin jälkeen Sammelvuo aloittaa seurajoukkuevalmentajana Pietarin Zenitissä.

Välierissä Slovenia kohtaa Puolan. Hollannin Apeldoornissa maailmanmestari Puola oli odotetun kova pala Saksalle. Lukemat 3-0 varmistuivat eräpistein 25-19, 25-21 ja 25-18. Loistokuntoon äitynyt Wilfredo Leon teki Puolalle 18 pistettä. Saksan hakkuri György Grozer ylsi samaan summaan.

Tiistaina pelataan puolivälierät Ranska-Italia ja Serbia-Ukraina.

Lentopallon EM-kisat 2019, puolivälierät

Puola-Saksa 3-0
Slovenia-Venäjä 3-1

Ranska-Italia
Serbia-Ukraina