Tuomas Sammelvuo ongelmissa: ”Hyökkäyksemme on todella heikko”

Kuva: CEV.eu

Tuomas Sammelvuon ja Pietarin Zenitin trendi on kääntynyt laskuun Venäjän lentopalloliigassa.

Lauantaina Zenitille tuli toinen tappio perättäin. Fakel Novi Urengoi kävi voittamassa erin 3-0. Voitto oli murskaosastoa, sillä pisteet menivät 25-15, 25-18 ja 25-20.

Saksan maajoukkuemies Georg Grozer ei pelannut. Kuubalainen Oreol Camejo jäi Zenitin hyökkäyksen ainoaksi ilopilleriksi 14 pisteellään.

– Hyökkäyksemme on todella heikko. Kun epäonnistumisia tuli, pelaajilta meni itseluottamus. Silloin ei voi tulla kuin tappio, Sammelvuo harmitteli.

Neljän ottelun jälkeen Zenitillä on kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Sammelvuon entinen joukkue Kuzbass Kemerovo sen sijaan otti maukkaan 3-1-voiton suurseura Kazanin Zenitistä. Kuzbassin luottolibero Lauri Kerminen pelasi tutusti alusta loppuun.

Venäjän ”Superliigan” kärjessä Moskovan Dynamo ja Novosibirsk ovat keränneet täydet viisi otteluvoittoa. Liiga on yksi lentopallomaailman korkeatasoisimmista.

Kreikan lentopalloliigassa passari Eemi Tervaportti juhli voittoa. Olympiakos kaatoi kotonaan OFI:n erin 3-1, ja Suomen maajoukkuepassari johti voittajien peliä koko ottelun. Olympiakos on voittanut kauden molemmat mittelönsä.

Yleispelaaja Peetu Mäkisellä ja hänen edustamallaan Pribramilla ei kulje Tshekin liigassa. Lauantaina tuli 1-3-tappio Beskydyn vieraana. Mäkinen oli avauskokoonpanossa jokaisessa erässä, mutta teki vain kaksi pistettä. Virheet painoivat hänen oman pelinsä peräti kahdeksan pistettä pakkaselle.

Pribram on voittanut kuudesta kamppailustaan vain yhden.

Saksan Bundesliigassa Niklas Seppäsen joukkue Düren voitti vieraissa Rottenburgin 3-1. Antti Ronkaisen edustama Lüneburg hävisi kotonaan Frankfurtille 1-3.