Lentopallon Mestaruusliigaan syntyi uusi ilmiö, ja todella halvalla

Kuva: CEV.eu

Pihtiputaan LiigaPloki on ykkösilmiö lentopallon Mestaruusliigan kaudella, mutta valmentaja Alessandro Lodi suitsii puheet sensaatiosta.

Syyskuussa käynnistyneellä kaudella LiigaPloki on voittanut kaikki kymmenen otteluaan. Lauantaina joukkue vastasi kovimpaan tähänastiseen haasteeseen: LiigaPloki kaatoi mestarijoukkue LP Viestin, vieläpä vieraissa.

– Joukkueemme identiteettiin kuuluu, että taistelemme ottelusta toiseen ja yritämme pitää tason mahdollisimman korkealla. Hyvä asia on myös se, että pystymme tekemään pisteitä laajalla rintamalla, Lodi sanoi lauantaisen voiton jälkeen.

– Viestin voi mikä joukkue tahansa voittaa kerran, mutta puheet mestaruuden voittamisesta ovat aivan eri asia.

LiigaPloki on pelannut Mestaruusliigassa 16 kautta. Palkintokaapissa on yksi SM-hopea. Lodi korostaa, että lisämenestystä haetaan, tosin pienin resurssein.

– Olemme pieni seura, ja todella halpa! Ette uskokaan, miten vähän on rahaa liossa. Emme todellakaan ole liigan ykkössuosikki. Täytyy nyt vaan pitää jalat tukevasti maassa.

Lodin LiigaPloki värväsi päävalmentajaksi keväällä. Italialainen sanoi heti kärkeen, että joukkueeseen otetaan vain täysin motivoituneita ja intohimoisia pelaajia. Yksi heistä on keskitorjuja Elizabeth Field. Yhdysvaltalainen oli takuupelaajia lauantaisessa voitossa.

– Keskityimme pelaamiseen ja taistelimme loppuun asti. Jos hävisimme pisteitä putkeen, nousimme aina uudestaan. Koskaan emme luovuta. Paljon on tehty töitä, paljon on uusia kasvoja, mutta kehitystä tulee koko ajan, Field paketoi.

Nuori Tuuli Tuominen ei saa vielä paljon vastuuta, mutta Alessandro Lodi tähdentää talenttien merkitystä.

– Hänen kaltaisensa pelaajat ovat kullanarvoisia. Tuuli on vasta 18-vuotias, mutta syöttää kuin hirviö!

Lauantain kamppailujen jälkeen LiigaPloki johti Mestaruusliigaa kolmen pisteen erolla LP Viestiin. Viestiä seurasivat pisteen välein Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina kahdella miesten ja kahdella naisten ottelulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 7.–10.11.2019

Torstai

Hämeenlinna-WoVo 3-0

Perjantai

Viesti-WoVo 3-2

Lauantai

Etta-Loimu 2-3
Lakkapää-Hurmos 2-3
Ducks-Hurrikaani 0-3

Kangasala-Pölkky 3-0
Viesti-LiigaPloki 2-3

Sunnuntai

Lakkapää-Loimu 2-3
Tiikerit-Hurmos 3-1

OrPo-Jymy 3-2
Hämeenlinna-Pölkky 0-3