Lentopallon Mestaruusliiga: Kokkolan Tiikerit ei suostu alakastiin

Tiikerien Antti Leppälä. Kuva: CEV.eu

Kokkolan Tiikerit ei aio asettua sarjataulukon häntäpäähän lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

Tiikerit joutui pahaan rakoon pelattuaan perättäin kaikkia neljää kärkijoukkuetta vastaan. Kokkolalaisryhmä hävisi kaikki kamppailut, mutta palasi vaikean putken jälkeen heti voittokantaan.

Sunnuntaina Tiikerit kukisti kotisalissaan Karelian Hurmoksen erin 3-1. Hurmos taisteli ensimmäisen erän nimiinsä pistein 25-23, mutta sitten komensi tiikerilauma: 25-19, 25-19, 25-22.

Yleispelaaja Jiri Hänninen oli jälleen iskussa ja teki Tiikereille 24 pinnaa. Hurmoksen pisteykköseksi ponnisti Ville Louhela 18 merkinnällään.

Liigan hännille veikatulla Tiikereillä on jo neljä otteluvoittoa. Hurmos on koonnut kaksi voittoa ja kahdeksan tappiota.

Alakastin rooli ei kelpaa myöskään Raision Loimulle. Pohjoisella kiertueellaan Loimu voitti lauantaina Oulun Ettan, ja sunnuntaina seurasi 3-2-voitto Team Lakkapäästä Rovaniemellä. Lakkapää joutui tyytymään yhteen sarjapisteeseen, vaikka hakkuri Regan Fathers teki peräti 34 pistettä.

Team Lakkapää kipuilee liigan pohjilla voitettuaan vain yhden ottelun. Loimulla on neljä voittoa ja viisi tappiota.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa OrPo sai helpottavan 3-2-voiton kotona Nurmon Jymystä. Voitto on Ponnistukselle vasta kauden toinen. Myös Jymyllä on kaksi otteluvoittoa.

Saara Holm oli voittajien tehokkain (+12) ja pisteitä hän teki 19 kappaletta. Jymylle eniten pisteitä viimeisteli Perry Ramsey (25).

Pölkky Kuusamo kävi noutamassa 3-0-voiton Hämeenlinnan Lentopallokerhon kotikentältä. Yleispelaaja Jessica Kosonen oli pelipäällä. Hän hoiteli aloitussyötön vastaanotot ja paineli Pölkylle 13 pistettä.

Hämeenlinna kärsii poissaoloista, ja se näkyy. Hakkuri Oluoma Okaro on asettunut mukavasti yleispelaajan rooliin, mutta apuja ei tule riittävästi. Sunnuntaina toisen yleispelaajan, Roosa Heikkiniemen, oma peli painui peräti seitsemän pistettä miinukselle. Okaroa (16 pistettä) lukuun ottamatta kukaan ei pääsyt kuutta pistettä parempaan.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu maanantaina naisten ottelulla Puijo Wolley – LP-Vampula.

Lentopallon Mestaruusliiga 7.–10.11.2019

Torstai

Hämeenlinna-WoVo 3-0

Perjantai

Viesti-WoVo 3-2

Lauantai

Etta-Loimu 2-3
Lakkapää-Hurmos 2-3
Ducks-Hurrikaani 0-3

Kangasala-Pölkky 3-0
Viesti-LiigaPloki 2-3

Sunnuntai

Lakkapää-Loimu 2-3
Tiikerit-Hurmos 3-1

OrPo-Jymy 3-2
Hämeenlinna-Pölkky 0-3