Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Poikkeuksellisen mielenkiintoinen viikonvaihde on takana lentopallon Mestaruusliigassa. Miesten liigaa johtaa VaLePa, ja naisten sarjan kärjessä on LiigaPloki.

Seuraavassa viisi tärkeintä pointtia, jotka viikonloppu toi esiin.

5. OrPo: Joukkue otti vasta kauden toisen voittonsa, mutta se oli todennäköisesti isompikin signaali. Vaikka paikka on vielä liigan häntäjoukoissa, nousu kärkiviisikkoon lienee vain ajan kysymys. Sunnuntaina nousu 1-2-tilanteesta 3-2-voittoon Nurmon Jymyä vastaan oli todiste henkisestä kovuudesta.

4. Team Lakkapää: Lappilaisporukalta ei irtoa, vaikka hakkuri Regan Fathers on pääsemässä hillittömään lyöntiin. Voittoja on vain yksi. Sarjapisteille Lakkapää on kuitenkin päässyt neljässä ottelussa. VaLePa, Akaa-Volley ja Hurrikaani-Loimaa ovat seuraavat vastustajat, joten vaikeata tulee.

3. LP Viesti: Suomen mestari lähti kauteen ylivoimaisena ykkössuosikkina, mutta alkukausi on osoittanut joukkueen haavoittuvuuden. Yksi avainpelaajista, keskitorjuja Kayla Haneline, on ollut poissa vahvuudesta. Kolme tappiota on silti todella yllättävä määrä tässä vaiheessa kautta. Juonen on löydyttävä: pian alkavat piinkovat Mestarien liigan kamppailut.

2. Raision Loimu: Miesten lentopalloliigan kauden yllättäjäksi uumoiltu Loimu haki viikonloppuna kaksi voittoa pohjoisesta (Etta, Lakkapää). Israelin maajoukkuemies Tamir Hershko tekee hyvää jälkeä. Keskiviikkona on edessä todella mielenkiintoinen tasonmittaus, kun Loimu isännöi Akaa-Volleyta.

1. LiigaPloki: Valmentaja Alessandro Lodi on taikonut esiin syksyn selkeän ykkösilmiön. LiigaPloki ei loista, mutta sen perustaso on niin korkea, ettei sille ole löytynyt vertaista kymmenessä ensimmäisessä ottelussa. Viimeisimmän vahvistuksen iskukyvystään LiigaPloki antoi lauantaina voittamalla mestarijoukkue Viestin, vieläpä vieraissa.

Lentopallon Mestaruusliiga 7.–10.11.2019

Torstai

Hämeenlinna-WoVo 3-0

Perjantai

Viesti-WoVo 3-2

Lauantai

Etta-Loimu 2-3
Lakkapää-Hurmos 2-3
Ducks-Hurrikaani 0-3

Kangasala-Pölkky 3-0
Viesti-LiigaPloki 2-3

Sunnuntai

Lakkapää-Loimu 2-3
Tiikerit-Hurmos 3-1

OrPo-Jymy 3-2
Hämeenlinna-Pölkky 0-3