Przul ja Stöckmann uusia pelaajia lentopallon Mestaruusliigassa

Lentopallon naisten Mestaruusliigan uuteen kauteen valmistautuva Hämeenlinnan Lentopallokerho on tehnyt ensimmäisen kansainvälisen hankintansa.

Hämeenlinnaan saapuu 183-senttinen yleispelaaja Vanja Przul. Serbialaisurheilijalla on takana useita kausia Pohjois-Amerikan yliopistoliigassa. Przul tuntuu olevan pelaaja uuden päävalmentajan Andrea Carasin mieleen.

– Vanja on juuri sitä mitä ajattelen älykkäästä pelaajasta. Hän on tekninen ja hänellä on paljon erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja, Carasi sanoo Lentopallokerhon verkkosivuilla.

Viimeisellä yliopistokaudellaan Przul kirjautti vakuuttavia hyökkäystilastoja. Kaikkiaan 120 erässä hän iski 566 tappolyöntiä eli komeasti 4,7 erää kohden.

Yleispelaaja Kerttu Kilpinen jatkaa Kerhossa. Passari Sanni Suomela, joka piipahti liigajoukkueessa viime kaudellakin, siirtyy nyt vakituisesti hämeenlinnalaisjoukkueeseen.

LiigaPloki: Pihtiputaan ryhmän uusi hakkuri on saksalainen Sina Stöckmann. Yleispelaajankin paikalla nähty Stöckmann pelasi kaudella 2023-24 Bundesliigaa Erfurtin joukkueessa.

Uusia nimiä ovat myös pihtiputaalaisen lentopallokoulun kasvatti Inka Siekkinen, 20, sekä Nurmon Jymystä siirtyvä passari Veda Mansikkaviita.

Nurmon Jymy: Jukka Tuovinen jatkaa päävalmentajana. Viime kaudella valmentajakuvio muuttui Nurmossa pariinkin otteeseen, ja loppukauden luotsina toimi Tuovinen.

– Valmentamisen into kasvoi kevään aikana. Puntaroin tätä pitkään, mutta sisäinen minä tuntui sanovan, että tämä kiinnostaa ja tähän on intohimo, Tuovinen taustoittaa.

LP Kangasala: SM-hopeamitalistin libero Inka Sairiala jättää lentopallokentät. Maajoukkuepelaaja Neea-Maria Joki puolestaan lähtee Yhdysvaltoihin yliopistokentille.

Pölkky Kuusamo: Kuusamossa kolme SM-kultaa voittanut ja yleisönsuosikiksi noussut Carlyle Nusbaum lopettaa lentopallouransa.

Passari Saarinen siirtyy Bundesliigaan

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Raision Loimun joukkueeseen on tulossa suuri muutos, sillä passari Tomi Saarinen siirtyy bundesliigakentille Saksaan. Saarisella oli jatkosopimus, mutta siinä ollut ulkomaanpykälä mahdollisti siirtymisen.

Loimussa Saarisen tilannetta lähestytään positiivisen kautta.

– On mahtavaa, että liigajoukkueemme kautta nousee pelaajia ulkomaiden lentiskentille. Ja vielä hienompaa, että he ovat oman juniorikoulun kasvatteja, toiminnanjohtaja Jani Nieminen totesi.

– Toivottavasti Tomilla on pitkä ja menestyksekäs ura ulkomailla, ja toivottavasti hänet nähdään sen jälkeen jälleen kasvattajaseurassaan, lisäsi Nieminen.

Turkulaisen TUTO Volleyn jatkaminen lentopalloliigassa näyttää varmistuneen. TUTO kertoi taloudellisista haasteistaan viime joulukuussa.

– Melko pitkään siinä kesti, mutta lopulta ratkaisu löytyi yksityisten henkilöiden kautta. Organisaation toimintaan tulee mukaan uusia urheiluihmisiä, joiden kautta saadaan mitä haettiin – tekijöitä ja taloutta, TUTO kertoi.

Viime kaudella TUTO eteni pudotuspeleihin ja otti kaksi otteluvoittoa kohti kultaa menneeltä Hurrikaani-Loimaalta. Päävalmentajana toiminut Jani Niskakangas jatkaa tehtävässään.