TUTO Volley: ”Jatko lentopallon Mestaruusliigassa kuluvan kauden jälkeen uhattuna”

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaava TUTO Volley on muuttumassa organisatorisesti kuluvan kauden jälkeen.

Turkulaisseura tiedotti keskiviikkona, että jatkamisen kannalta sen on ”välttämätöntä saada lisää voimaa ja osaamista erityisesti varainhankintaan ja sitä kautta lisää resursseja myös kaikkeen muuhun toimintaan”.

TUTO kertoo, että vuodesta 2019 lähtien sillä ei ole ollut suuria yksittäisiä rahoittajia, vaan seurajohto on rakentunut intohimoisten lentopalloihmisten varaan.

Keväällä 2021 TUTO Volley voitti lentopallon 1-sarjan ja nousi Mestaruusliigaan. Turkulaisjoukkue on esiintynyt mallikelpoisesti, mutta jäänyt ainakin toistaiseksi kärjen vauhdista tuntuvasti.

Vaikka Varsinais-Suomi on vahvaa lentopalloseutua, TUTOn kotiotteluissa yleisömäärät ovat tavallisesti vaatimattomia. Kun tähän lisätään koronaviruspandemian valtavat vaikutukset sekä viime vuosien kansainväliset konfliktit, on toimintaympäristö äärimmäisen vaikea.

TUTOn nykyiset taustatoimijat ovat mukana vielä tämän kauden ajan. Sen jälkeen on suuri muutos edessä.

– Uusia tekijöitä tarvitaan, muutoin TUTO Volleyn jatko lentopallon Mestaruusliigassa kuluvan kauden jälkeen on uhattuna, TUTO ilmaisee tiedotteessaan.

Viime vuosina rovaniemeläinen Perungan Pojat ja oululainen Lentopalloseura Etta ovat joutuneet jättämään Mestaruusliigan taloussyistä.

Ensimmäisellä liigakaudellaan TUTO voitti seitsemän ottelua, mutta jäi runkosarjan viimeiseksi. Toisella kaudella tuli runkosarjan kahdeksas sija ja pudotuspelipaikka. Playoffit päättyivät puolivälierätappioon VaLePalle.

Kuva: Hannu Moilanen

Kauden 2023-24 syyspuolella TUTO Volley pelasi valmentaja Jani Niskakankaan alaisuudessa odotuksia vastaavasti ja otti 16 ottelustaan neljä voittoa. Joukkue oli kiinni kahdeksannessa tilassa ja siten pudotuspelipaikassa.

Tilastollisesti joukkueen ykkösnimi syksyllä oli Lauri Lehtonen, joka nousi keskitorjujapörssissä kolmanneksi. Paras pistemies oli hakkuri Aleksander Rastamo, joka miehitti pistepörssin neljättä tilaa.

TUTO Volleyn toimintaan mukaan haluavat voivat ottaa yhteyttä suoraan toimitusjohtajaan ja hallituksen puheenjohtajaan. Yhteystiedot löytyvät tästä.